sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Magdaleena-cupcakes























Sain SLY-paketissa ohjeen näihin tosi makoisiin muffinsseihin. Eivät ole maultaan liian makeita, vaan niitä syödään kotimaassaan (Spanish cupcakes) jopa aamiaiseksi. Taikinassa käytetään sitruunankuorta ja se tekee nämä ihanuudet ihanan raikkaan makuisiksi.

Päätin tänään aamulla sitten tarttua jo toimeen ja toteuttaa SLYni reseptivinkin. Olivat muuten huippu hyviä! Meidän perhe söi heti 6 kpl (ja meillä ei muut yleensä juurikaan välitä leipomuksista) ja kaksi kiikutin naapuriin, jottei oma perhe napostele kaikkia ruokahalun kustannuksella.

Me hieman tuunasimme taikinaa jääkaapin sisällön mukaan ja neidin koristeluvimmaa tyydyttääksemme. (SLYltäni tuli nimittäin ihania strösseleitä, joita on haluttu käyttää paketin avaamisesta lähtien).

Suosittelen todella kokeilemaan!

Tässä SLYni antama resepti:

Espanjan kirpakka teekakkunen - MAGDALEENA
4 munaa
135 g sokeria
135 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan raastettu kuori (käytin sitruunatahnaa n. 2 tl, joka tuli myös paketin mukana)
125 g oliiviöljyä tai sulatettua voita
1 tl maitoa
(koristeluun tomusokeria)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen muut aineet. (Voit lisätä joukkoon myös kaakaojauhetta, jos niin haluat). Täytä vuoat 3/4 täyteen ja HUOM! laita vuoat ennen paistamista 20 min pakkaseen. (Jotta paistettaessa kohoaa kakulle ominainen kohouma keskelle).
Muffinsseja paistetaan ensin 250 asteisessa uunissa 5 min, jonka jälkeen lämpö lasketaan 200 asteeseen ja kakkuset paistetaan kypsiksi (n. 10 min - uunista riippuen)

Kuorrute ei kuulunut ohjeeseen, mutta jotta strösselit saatiin käytettyä, niin teimme myös kuorrutetta, joka sopikin ihan hurjan hyvin ja täydensi muffinssin makua.

Mascarpone-kuorrute
250 g Mascarpone-juustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa

Vatkaa aineet keskenään jämäkäksi pursotettavaksi vaahdoksi.

3 kommenttia:

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti...

Nam,, miten suussasulavan näköisiä!

Ancka kirjoitti...

Kiitos. Ne oli "mehevämpiä" kuin muffinssit normaalisti. Onneksi vein ne kaksi naapuriin, kun huomasin jo kaipailevani niitä hetki sitten :)

Tanja kirjoitti...

Vaikuttavat mielenkiintoisilta. Ja tuo mehevyys eritoten kuulostaa houkuttavalta!