lauantai 4. joulukuuta 2010

Suklaakonvehtitestausta























Nyt on pyöräytetty käyntiin konvehti-innostus!
Niin pitkään kuin se innostus kyti, niin vihdoin sain hyvän syyn lähteä kokeilemaan miten suklaa taipuu hyppysissäni valmiisiin täytekonvehteihin asti.

Sain kuluneella viikolla postia Confetin-väeltä, että olin päässyt mukaan testaamaan valikoimaan tulleita Chocolate World® muotteja. Näin tuoreena, mutta isolla innostuksella ja suklaata yli kaiken rakastavalla raakileella kaikki konvehetihin liittyvä on uutta. Paljon on opittavaa ja tekemällähän oppii, vai mitä?
En ollut ennen tätä edes koskaan temperoinut suklaata, mutta se onkin aika hauskaa ja yllättävän helppoa!

Eilen sitten postilaatikkoon tipahti ilmoitus paketista ja koko perheen voimin lähdimme sitä noutamaan. Sisältä löytyi yksi Chocolate World® -polykarbonaatista valmistettu muotti, suklaaraappa, pussillisen suklaanappeja sekä ohjeet, joissa opastettiin miten suklaa temperoidaan.


Halusin eilen sitten heti testata konvehtien tekemistä ja toimeen tartuin lasten nukkumaanmenon jälkeen. Temperoin suklaan ja täytin muotin koloset suklaalla. Laiton jääkaappiin hetkeksi jähmettymään, kun valmistin täytteen. Vaikka mielessä vilisti kymmenittäin omia suosikkikonvehteja, niin päädyin ensikokeilussa jouluiseen vaihtoehtoon.
Valmistin valkosuklaa-piparkakkutäytteen ja täytin suklaakuoret kyseisellä herkulla. Hetkeksi taasen jääkaappiin ja lopuksi tein konvehdeille vielä pohjat suklaasta. Tämän jälkeen maltoin jättää konvehdit jääkaappiin yön yli, jotta itsekin sain muutaman tunnin unta.


Aamulla sitten maistettiin valmiita konvehteja ja oli huuurjan hyviä! Temperointi oli saanut suklaalle pintaan kivan kiillon, sen koostumus oli juuri oikea ja herkullinen. Mies väläytti (omasta mielestään ehkä hölmönä nyt jälkikäteen), että kinuskitäytteiset konvehdit maistuisivat kahvin kanssa ja eihän mua mikään pidättele, kun olen vauhtiin päässyt!
Tein sitten myös niitä heti aamutuimaan.


Muotti on juuri sellainen, mitä siitä luvataan: laadukas, kestävä ja sopi hyvin myös näin aloittelijan käsiin. Ainoa mikä tuotti hieman pohdintaa oli konvehtien irtisaaminen, varsinkin niiden yön yli olleiden suhteen. Tässä kohtaa tuli kyllä testattua tuo muotin kestävyys, kun kopauttelin sitä pöydän pintaan aika reippaastikin. Yksi konvehti jäi huolellisista yrityksistä huolimatta kiinni ja ei lähtenyt irti millään. Mutta samaa ongelmaa ei ollutkaan enää seuraavassa erässä. Maitosuklaa-kinuskikonvehdit irtosivat nätimmin ja vähemmällä vaivalla.

Muotti tulee olemaan käytössä niin joululahjojen teossa kuin varmasti muutoinkin. Valikoimassa on hauskoja muotteja, joista itselleni haluaisin ainakin nämä: sydän, orvokki, lehti, viuhka ja golfpallo. Tämä taitaa kuitenkin olla ensimäisenä ostoslistalla (klik)! Ajatuksena heräsi kokeilla sitä erimakuisina kahvin tai maidon sekaan sulatettavana sulaa"tikkuna".

Paketin mukana tullut temperointiin tarkoitettu raappa vaikuttaa sekin oikein käyttökelpoiselle ja laadukkaalle. Mutta koska itselläni ei valitettavasti ole tasaista kivialustaa, jolla suklaan saisi näppärästi temperoitua, niin se on hieman turhan jäykähkö. Ostaisin ehkä itse kuitenkin mahdollisesti tämän, joka sopii ainakin kuvan perusteella omiinkin hätäratkaisuihin paremmin. (uunipellin kääntöpuoli)

Confetin maitosuklaanapit olivat hyviä sellaisenaankin, mutta maun puolesta ne ehkä maistuvat enemmän tummalle suklaalle. Maku on vahva suklainen ja joukossa hieman vanilijaa. Jos haluaa ihan "perinteistä" maitosuklaata, niin itse käytin Pandaa ja se toimi myös hyvin. Värillisissä konvehdeissa Candy Melts-napit olisivat varmasti loistavia. Kokeiluun tulee myös kaksiväristen sekä marmoroitujen konvehtien tekeminen.

Tässä nuo käyttämäni täytteet:

valkosuklaa-piparkakkutäyte

1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
2 tl piparkakkumaustetta

lämmitä kerma kuumaksi, mutta älä anna kiehahtaa. Lisää joukkoon pilkottu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää mauste ja sekoita. Voilá.

Kinuskitäyte (ei ihan riittänyt kaikkiin konvehteihin)

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Lisää ainekset kattilaan, kiehauta. Keitä välillä sekoitellen, kunnes seos on tuhdimpaa/kinuskimaista. Lisää haalea kinuski täytteeksi.

Paljon opin jo ensimmäistä erää tehdessä. Jälkikäteen löysin Confetin sivuilta myös oivat ohjeet (täältä), josta selviää monta hyvää niksiä.

Kiitos Confetin väelle tästä mahdollisuudesta ja ihanasta paketista! Muotti tulee olemaan kovassa käytössä ja testailut jatkuu :)

7 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

En kyllä yhtään ihmettele että sinä olet päässyt mukaan testiryhmään! Sinä jos kuka olet täydellinen testaaja luonne ;D

Konvehdit näyttää todella herkullisilta. Mun uusissa kirjoissa on muutama aivan älyttömän magee idea suklaan käsittelyyn. Varmasti innostut kun näytän ne sulle ;)

SuviAnniina kirjoitti...

Nam, olet kyllä ihan uskomaton <3

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin, olet siitä kiva partneri kenelle vain, kun positiivinen uteliaisuutesi lähtee oitis toimimaan. Sehän on usein juuri tarkoituskin.

Tähän asti olen tyytynyt itse vain transferi, hedelmäfondue ja mintunlehtikonvehtiin (kts. sivuni 'kirjasto' viimeinen kuva - kivaa puuhaa vaikka lasten kanssa.) Mutta nyt tekee mieli nousta askel ylemmäksi kokeiluissa, niin mukavasti postasit oman kokeilusi!

www.nami-hiiri.com

Kalamuija ja lappilifestyle kirjoitti...

Voi apua sua:) Sä olet kyllä ihmeellinen!!!
Ajattelin ensin kun näin ton kuvan, että nyt SE on tehnyt konvehteja.. ei voi olla.. noi on ostettu. Ja luin tekstin!
Ihan uskomatonta!!! Ja tossahan on vain taivas rajana. Kun keksii täytteitä. Itse tykkään kaikista nougat ja pähkinäjutuista.. hasselpähkinä on parasta. Wiener nougat on mun lempparisuklaa. Kehittele joku sellainen konvehti niin saat musta vakkariasiakkaan:) ps. lennän huomenna Suomeen jos lentoemännät sen suovat. Näen sitä Päiviä josta puhuin. Jolla kahvila Espoossa. Puhunko niistä kakkuasioista? Mä tiedän, että ne joutuvat myymään ei oota kaikkien juhlien alla niin varmaan innostuis yhteistyöstä..

Ancka kirjoitti...

Kiitos teile ihanat. Kommentit vaan paranee ja mun hymy syvenee! Oikeesti, mulla on parhaat blogin lukijat!

Monalisa: mielellään katsastan ne kirjat näin innosta piukeena ja katsotaan millasia joululahjoja saankaan aikaan tänä vuonna :)

Suvi: <3

nami-hiiri: Mikään ei ole kannustavampaa kuin se, jos sain innostuksen tarttumaan. Namien tekeminen on nimittäin ihan tosi hauskaa! Ja YLLÄTTÄVÄN helppoakin vielä! Kerrohan sitten mitä kävi :)

Kalamuija: Mä teen täällä tuotekehittelyä ja ehkä postitan sulle sitten pienen paketin, kun löydän Wiener nougatin salaisuuden ;)
Ja kiitos <3 Tokihan voit puhua. Hieno mahdollisuushan se olis. Ainoa on se, että mulla ei tosiaan ole mitään koulutusta ja ihan harrastepohjalla on menty. Voi olla, että vaativat kuitenkin jotain muuta osamista tuolla ammattipuolella. Mutta ajatuksena houkutteleva :)

Anonyymi kirjoitti...

Upeita konvehteja, sait ainakin minut innostumaan ja lähdenkin jo tänään katsastamaan nuo konvehtimuotit Confettiin.

Ancka kirjoitti...

Anonyymi: Ihan huippu kiva kuulla! :) Toivottavasti konvehtikärpänen puri suakin yhtä pahasti kuin muakin. Ja herkullisia namihetkiä! :)