maanantai 29. marraskuuta 2010

Oman perheen juhlat



















Iso päivä isolle miehelle :) Tänään juhlittiin mieheni 35v. päivää ja järjestin hänelle yllätysjuhlat, joihin kutsuin perhettä ja ystäviä.
Juhlakakkuna piti olla mieheni haaveauto Porche 911-muotokakku, mutta koska pakkaskelin vuoksi nuori herramme vietti päivän äidin seurana ja apuna, niin piti ottaa käyttöön plan B.
Näin sain kakun tehtyä Maxin päiväunien aikaan (tai siis koristeltua, koska edellisenä päivänä pyrin aina täyttämään kakun ja kuorrutan sekä koristelen sen vasta tarjoilupäivänä).

Lapset halusivat olla kakun toteutuksessa mukana, joten päätimme ottaa käyttöön Kinuskikissan ajatuksen isänpäiväkakusta, jossa lapset painaa käden jälken kakun pintaan. Tämä olikin hauskaa! Molemmista! Ja tokihan se oli aika sööttiä papankin mielestä.

Juhlat olivat pienimuotoiset, mutta sitäkin hauskemmat. Ihanat ihmiset - ystävät - saapuivat paikalle ja juttua riitti. Olisi riittänyt pidempäänkin, mutta nykyisin tiukat rajat asettaa nuorempien juhlijoiden jaksaminen.
Iso kiitos siis teille jotka pääsitte paikalle ja teille, jotka olisitte halunneet tulla, mutta ette syystä tai toisesta päässeet. Te teitte tämän päivän. Meille jäi niin hyvä mieli.

Tarjoilut koostuivat kakusta, leivoksista, kekseistä, nameista ja pähkinöistä.. sekä lasillisesta kuohuvaa.

Cajuksen täytekakku tehtiin näin:
mehevä suklaakakkupohja
kostutus Sprite
yhdessä välissä sipaisu vanilijakastiketta ja toisessa lakkahilloa
täytteenä capuccinomousse
kosteuseristeenä voikreemi
kuorrutus vaahtokarkkimassalla
koristerusetti + ruusut + teksti kaakaosokerimassaa
kädenjäljet suklaata



leivokset:
suklaakääretorttupohja
sipaisu vanilijakiisseliä (huono idea - kiisseli oli valuvaa, mutta maun puolesta todella hyvä. Onneksi näitä ei tarvinut kuljetella, joten pysyivät kuitenkin hyvin kasassa)
täyte vadelmamoussea
päällä peilikirkas suklaakuorrute
koristeet suklaata ja suklaakuorrutettuja pistaasipähkinöitä



Kakussa oli hieno rusetti ympärillä, mutta ainoa kuva, joka siitä oli otettu oli tärähtänyt pahasti. Ehkä kuitenkin idea tulee selväksi :)





keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Konstan syntymäpäivät vol2























Valitettavasti pieni herra sairastui ja ystäville tarkoitetut syntymäpäiväjuhlat peruttiin tällä kertaa. Tein kuitenkin pääkoristeen kakkuun ennen peruutusta, joten tässäpä itse Salama sokerimassasta toteutettuna.
































































Koriste on kooltaan aika pieni, hieman tulitikkurasiaa isompi.

Nyt on sitten mietinnän alla, että haluaako Konstan vanhemmat koristeen kuitenkin kummeille järjestettäviin juhliin vai teenkö Salamalle kaveriksi Martin ja jospa ne yhdessä tekisivät pienen reissun Tampereelle Jaakkoa juhlistamaan.

Muutoin tässä on ollut pieni luova kakkutauko, joka on tehnyt ihan hyvää. Nyt pitäisi kuitenkin rullata hihat ylös ja alkaa suunnittelemaan tulevien viikkojen projekteja :) Täytyy kyllä myöntää, että ei malttaisi olla tekemättä koristeita. Tiukkaa tekee jo parin päivän jälkeen tämä "löhöily".. aika on vaan sitten se kinkkisempi juttu, mistäpä sitä saisi ostettua muutaman tunnin lisää vuorokauteen?!

Koska mitään hoppua koristeen kanssa ei nyt ole, niin päätin "viilata" koristetta hieman. Salamat ja numerot kyljissä sekä katossa menivät uusiksi sekä takavalot ja yhden renkaan tekstit. Eli nyt se on vielä hieman kesken.. taas :D

maanantai 22. marraskuuta 2010

SLY13 marraskuun paketti

Tänään sain uudelta Salaiselta Leivontaystävältäni ensimmäisen paketin!
Kyllä oonkin odottanut jo siitä lähtien (eilisestä;) kuin tulisilla hiilillä, kun sain e-kortin jossa hän vinkkasi postin lähteneen. Ja koska seurantatunnuskin oli tiedossa, niin eihän mikään voinut pidätellä, kun paketti vihdoin kuitattiin lähipostiin!
Onneksi sain mukaan noutamaan yhtä innokkaan pienen neidin, joka vaati että se avataan heti ja niin me innoissamme tutkimme jo autossa mitä se piti sisällään.

Ensinnäkin, iso iso kiitos paketista, joka oli niin ihanan joulun tuoksuinen resepteineen ja oheismuistiaisineen. Sinä kultainen SLYni teit mun päiväni.
Kortti oli tosi kiva ja teksti antoi resepteille ihan uudenlaisen valon. On mukava jakaa pieni pala perheenne reseptiperinnettä. Kiitos!

Ja sitten itse sisältöön, joka oli seuraavanlainen:

Luvattoman huono kuva taas, kamera edelleen latausta vaille ja näin talviaikaan tuo valaistus ei tunnu riittävän millään. Pahoittelut.

Sisältö rakentui siis kahden reseptin päälle, joista kumpainenkin on peruja SLYni isoäideiltä. "Mamman tähtiohje" ja "Lucian piparkakut" saivat kovasti kannatusta myös perheen pienimmiltä. Ja tehtiinkin äänestys, että kumpaa tehdään ensin.

Lisäksi mukana tuli kaksi piparkakkumuottia, piparkakkujen tekoon mausteita (kaneli, inkivääri ja neilikka), leivinjauhetta pussillinen, talvisia strösseleitä (nämä loppuivatkin viime viikonloppuna! Hienosti ajateltu :) ja sitten Muumi-aiheinen säilytysrasia, joka pääsikin heti käyttöön. Lapset valitsivat käyttökohteen ja halusivat laittaa sinne teevalikoimansa. Nyt se siis koristaa keittiötämme ja saadaan samalla pidettyä teepussit siististi ilman rumia pahvirasioita :)

Iso kiitos vielä kivasta paketista!
Hyvää ja maistuvaa joulun odotusta myös sinne ystäväiseni.

p.s. Lucian piparkakkutaikina odottelee jo jääkaapissa huomista leipomishetkeä :) Ihana tuoksu! Joulu saa tulla!

yksi kysymys heräsi reseptiä tehdessä tosin. Ohjeessa oli maininta, että lisää munat yksitellen.. mutta ainesluettelossa ei ollut tarvittavien munien määrää. Laitoin nyt 2 kpl. Toivottavasti osui lähelle? :)

maanantai 15. marraskuuta 2010

Konstan 2v. kakku vol1























Konsta-pojalle lähti tänään toiveiden mukainen kakku. Marjaisa, raikas ja punainen Salama McQueen.

Olipas mukava taasen tehdä muotokakkua. Ne ovat aina haastellisempia ja on pieni jännitys päällä, kun leikkaa muotoonsa.. kun on se pienen pieni mahdollisuus, että lopputulos ei sitten olutkaan ihan sitä mitä piti. Ja vikaan menneen lopputuloksen korjaileminen on sitten asia erikseen.
No mutta näpertämistähän näissä on ja sitä voisi ainiaan keksiä lisättäviä yksityiskohtia, mutta jossain vaiheessa tulee raja vastaan ja yleensä se on kellon asettama.

Näin tehtiin Konstan Salama:

5 munan kakkupohja
kostututus Sprite
välissä sipaisu mansikkamarmeladia
täyte mansikkamousse (se huippuhyvä!) -> ylijäänyt kerrankin tuli laitettua jälkiruoka-astioihin ja jäkaappiin. Maitui koko perheelle, vaikka yleensä ovat tosi nirsoja. (kirjoitin ensin ollaan, mutta piti korjata.. sillä minullehan maistuu kaikki, kunhan on makeaa)

voikreemi kosteuseristeenä
kuorrutus sokerimassa, vaahokarkkimassa sekä marsipaani
koristeet kaikkia edellä mainittuja, helmiäissprayta ja sokerikuorrutteita




































ONNEA KONSTA!
Kuulinkin jo, että kakku oli yllättänyt pienen juhlijan iloisesti. Aina paras palaute! Ensi sunnuntaina juhlitaan lisää! :)

p.s. kamerassa akku loppu. Kuvat otettu kännykällä ja laatu on taasen harmaa. Sorry.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Projekti "Conditori"


















Luottotilaajani Jenni ja hänen ystävänsä Katri juhlivat tänään yhdistettyjä 35v. syntymäpäiviään. Eli tuuttavallisesti 70:siään. Vieraat on ohjeistettu tulemaan paikalle leningeissä ja muutoinkin etsittiin hieman tuollaista 70-genreä.
Toinen teema on conditrori, joten pöydästä löytyy niin suolaista kuin makeaakin eri muodoissaan. Sain kunnian tehdä koko tarjoilupöydän antimet ja olipas urakka, joskin mieluinen.
Vaikeinta tässä oli valita mitä kaikkea toteuttaa. Onneksi teidän muiden ihanien bloggaajien sivuilta löytyi vinkkejä ja reseptejäkin. Kiitos siis kaikille.. olen varmasti kolunnut kuluneen kahden viikon aikana jokaisen blogin omasta listastani kuin muidenkin listoista läpi ideoita etsien :)

Mutta tässä olisi Jennin ja Katrin tarjoilupöydän antimet:

perinteinen kinuskikakku (Ainoilla tottakai!)


















kostutus Sprite
sipaisu sitruunamarmeladia
välissä kinuskimousse
kuorrutus kinuski/kerma
koriste sokerimassaa

mustaherukka-shampanja juustokakku (NAMI! - uusi suosikkini)


















Nyt huomasin, että onpas reuna jäänyt rumaksi kiilteeseen :/ Onneksi harvemmin kukaan kakkua katsoo tuosta kulmasta.
Tämä oli niin hyvää! Hyydykejauheet rules! Kiille on tehty aidosta shampanjasta ja mansikkamehusta, sokerista ja liivatteesta.

Pikkuleipiä (cake pops muunnelma, sitruunaiset pikkuleivät sekä marenkiruusut - jälkimmäiset Eben innoittamana)

























































Lisäksi mukaan lähti kaksi voileipäkakkua, kinkku ja lohi. Ja taaskaan ei niitä muistettu kuvata pakkausrumban keskellä. Korjaan asian, jos saan kuvia jälkikäteen.

Lisäksi kaikista oli gluteenittomat, laktoosittomat sekä pähkinä/suklaa-allergikon vaihtoehdot reseptin niin vaatiessa.

On aina mukava nähdä miten sitä venyy aika mittaviinkin suorituksiin, mutta jospa ei ihan heti samanlaista tähän perään :)

Nyt siis laatuaikaa viettämään muun perheen kanssa. Ihanaa iltaa kaikille! Reseptejä lisäilen myöhemmin.

maanantai 8. marraskuuta 2010

Elinan kakut
























Viikon loppuun ja heti alkuun tuli oikein kunnon kakkurutistus muistuttamaan, että täysin suunniteltu onkin vain puoliksi suunniteltu.. sen verran muttuivat suunnitelmat matkan varrella ja visio oli toteutuksena sitten ihan erilainen, kuin se upea ajatus mitä loin. Mutta aina oppii ja ehkä seuraavalla kerralla visio ja toteutus kohtaa toisensa.

Tein siis Elinan syntymäpäivää juhistamaan 5 kakkua, kolme makeaa ja kaksi suolaista. Aikataulut olivat ne, jotka heittelivät kapuloita rattaisiin minkä kerkesivät ja sitten se valitettavasti johti siihen, että kakut olivat hyvin pelkistettyjä.
Mutta jotta jotain hyvääkin! Opin kuorruttamaan kakun pelkällä sokerimassalla (vaahtokarkki/sokerimassaseoksella on kovasti paljon helpompaa) ilman helmaryppyjä! Ja nyt en malttaisi olla treenaamatta lisää :)

Voin myös avata visioitani kakusta, jonka suunnittelin Elinalle, niin saatte hieman kuvaa siitä miten paljon kompromisseja aikataulutus teetätti.
Tarkoitus oli siis tehdä iso 36 hlön kakku kaksikerroksisena. Sain kuvan Elinan mekosta (kauniista hennon vaaleanpunaisesta, jossa oli ruusuja vaal.pun sävyissä) sekä neidin rakkaimmasta lelusta, vaaleanpunaisesta nallesta. Näistä siis halusin kakun tehdä..

Olisin halunnut maalata vaaleanpunaisen sokerimassapäällysteisen kakun käsin joko tomuväreillä tai pikeerillä (brush embroidery-tekniikalla). Päälle halusin Elinan nallen istumaan ja tämän koristeen sain tehtyä kuten suunniteinkin. Hah, tässä vaiheessa mentiin veilä suunnitelmien mukaan :)

No mutta sitten suunnitelmat muuttuivat hieman liukuvan kutsuajan vuoksi ja järkevästi ajateltuna kolme pientä kakkua oli fiksumpi veto. Ja koska kakut tulevat eri aikaan pöytään, niin multa olisi tässä vaiheessa kanssa ollut fiksua muuttaa suunnitelmaa eikä pitää vanhasta kiinni, joka oli aikataulullisesti mahdoton. Mutta kun niin kovasti olisin halunnut sen toteuttaa.. (mietin siis tekeväni kolme identtistä maalattua kakkua aamun tunteina ja kuorruttaa sekä koristella samalla voileipäkakut, hakea lapsen puistosta, noukkia matkalla pari pahvilaatikkoa sekä ruokkia Maxin)

Noh, mutta vaikka siis valvoin yön ja miniunien jälkeen jatkoin aamulla, niin en pystynyt toteuttamaan ajatustani. Joten iso iso kiitos tsempistä kakkukatastrofin keskellä Juttis! What would I do with out u?!

Toivottavasti kakut kuitenkin olivat mieleen (mieheni tokaisi nähtyään kuvat, että musta noi on paremmat kuin moni muu.. mä en ihan tiedä miten tämä kohteliaisuus pitäisi ottaa ja oliko se edes sellainen :D) ja maku oli kohdallaan. Toiveissa oli vadelmainen, joten näinpä sitten tein. Se jos joku oli alusta lähtien selvää.

Elinan kakut:
3x4 pohjat
kostutus Sprite
sipaisu vadelmamarmeladia
väleissä vadelmamousse
sokerikreemi
kuorrutukset vaahtokarkkimassaa, sokerimassaa sekä kermaa
koristeet sokerimassaa, pikeeriä, sokerihelmiä, kondiittorin sokeria ja helmiäissprayta

VALTAVASTI ONNEA ELINA TAAPEROITUMISESTA!


p.s. kuvissa kakut ilman pääkoristeitaan kuljetuksen vuoksi. Kruunu näkyy alimmaisessa kuvassa taustalla ja nallea ei kai voi olla näkemättä :)
Voileipäkakuista ei tullut kuvia ja kuvat on muutenkin aika kiireesti otettuja

Pelen 1-v. jalkapallo























Viikonloppuna rakas naapurimme, pienen pieni Pele-poika juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Miten lasten tulo onkaan kiihdyttänyt ajan kulua? Vastahan me Pelen äidin kanssa tutustuttiin yhteisillä kävelyreissuilla, kun minä lykin vaunuissa vastasyntynyttä Maxia ja hän käveli ripeästi isosta vatsastaan huolimatta :)

Nyt ollaan tässä, molempien pienokaiset ovat jo "isoja" poikia (ja tyttö). Naapuruussuhdekin alkaa olla loppusuoralla, mutta ystävyys on ja pysyy. Niin paljon kun rakastan kotiani ja kaikkea mitä se edustaa (mm. perhe, luonnon läheisyys ja rauha) niin kyllä parhauksiin kuuluu myös ystävyys, jonka sen mukana sain.
Joten olin siis todella etuoikeutettu, kun sain tehdä Pelen juhliin kakun, jolla pientä miestä juhlistettiin. Tein myös kasan muffinsseja, mutta niistä ei arvoisa hovikuvaajani ;) muistanut hopun keskellä ottaa kuvia.

Pelen kakku toteutui seuraavasti:
2 x suklainen kääretorttupohja
kostutettu Spritellä
välissä sipaisu sitruunamarmeladia
täytteet valkosuklaa/nougat sekä caipirinhamousse
sokerikreemi tarttumapinnaksi
kuorrutus vaahtokarkkimassaa, sokerimassaa sekä marsipaania

pursotukset valkosuklaakermaa

Oli muuten yllättävän vaikeaa saada tehtyä tuo jalkapallo"kuosi"! Mutta ihan kiva siitä sitten loppujen lopuksi tuli.

ONNEA PELE-MURUNEN VIELÄ JÄLKIKÄTEEN!
LOVE U!

Arvonnan ratkaisu





Pahoittelen tuloksen viivästymistä. Arki on muodostunut kakusta kakun perään ja loppu aika on uni maittanut :)

Mutta nyt siis sain (jo hieman huonolla omalla tunnolla varustettuna) suoritettua tuon arvonnan ja sen tein tällä kertaa osoitteessahttp://www.random.org/ ja siellä voittajaksi paljastui kommentin jättäjä numero.. taattadaa... 1! Taisi siis napsahtaa Monalisan kohdalle tämä. ONNEA!

Kommentilla:
"Ihan ensiksi, aivan ihana kuva Vannista!! Ja toiseksi, mukana ollaan arvonnassa (vaikka mä en kyllä ikinä voita mitään ;D ). Aika pahan pistit eikä mulla nyt oikeen leikkaa........Mulla kun nää ristiäis kakut pyörii päässä, niin ehdottaisin mini conversien tekemistä kakun päälle :D.
Sorry, ei mitään lennokkaampaa tullut mieleeni :P"

Päätin myös ottaa kaksi "varasijaa", joiden ideat aion toteuttaa. Joten nämä kaksi onnekasta olivat numerot:

14 Tiina
kommentilla: "Uusia ideoita kaivataan itsepäisyys- eiku siis itsenäisyyspäivän kakkuun; hienotunutta, mutta jotain erilaista..."

2 Suhmura
kommentilla: "Taidokkaasti tehtyjä kakkuja ja muutenkin virkistävä uusi blogi! :) Leipomiseksi ehdottaisin esim. pikkujoulu-kakkua kysesien ajankohtaisten juhlien kunniaksi. ;)"

Luvassa siis tossua, itsenäisyyspäivää ja pikkujoulua :)

Aion muistaa teitä kaikkia kolmea pienellä palkinnolla, joten laitatteko osoitteenne tulemaan sähköpostitse osoitteeseen anskug@gmail.com.

Kiitoksia kaikille palautteeseta sekä ihanista ideoista! Pian aloitankin toteuttamisen, idointi on jo alkanut :)

LÄMPIMÄT ONNITTELUT VOITTAJILLE