sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ianin Late-lammas kakku


















Pieni herra Ian juhlistaa tänään 2-v. synttäreitään ja sain kunnian tehdä hänelle toiveiden mukaisen kakun. Late-lammas on miehenalun iso idoli, joten kakku on ehdottomasti toteutettu sen mukaan :)

Heidän perheellä on ilmeisen samat mieltymykset kuin meidänkin perheellä, joten toinen toive liittyi makuun. Kakku olisi saanut olla hyvinkin suklainen ja pyörittelin pitkään, että teenkö sen suklaapohjaan vai tavalliseen. Päädyin sitten kuitenkin tavalliseen ja suklaiseen täytteeseen.
Täyte oli maitosuklaasta, mutta seassa oli niin valko kuin maitosuklaahippuja. Nam!

Ianin kakku koostui näin:
9 munan kakkupohja
kostutus Sprite
sipaisu sitruunamarmeladia
suklaahippuinen maitosuklaatäyte (x2)
voilreemi
vaahtokarkkikuorrute
koristeet vaahtokarkki- ja sokerimassaa, marsipaania sekä pikeeriä



suklaahippuinen maitosuklaatäyte:
4 liivatelehteä
2 munaa
1/2 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
n. 1 rkl vettä
raastettua suklaata oman maun mukaan

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilijasokerilla. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa pehmeämmäksi ja lisää sula suklaa joukkoon. Yhdistä tässä vaiheessa kaikki keskenään (myös raastettu suklaa) ja lopuksi kiehauta vesi ja liota lionneet liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan hyvin vatkaten.


LÄMPÖISET ONNITTELUT 2-VUOTIAALLE IANILLE!

7 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Vau, näyttää tosi kivalta. Ja tuo täyte kuulosti herkulliselta. Täytyyki kokeilla tuota kuun lopussa meidän neidin synttärikakkuun. :)

Late Lammas on mun mielestä kiva hahmo. Itsekin tein Late kakun viime vuonna alkukesästä ja tykkäsin aiheesta kovasti. :)

Suvi kirjoitti...

Heissan!

Ihania kakkuja taas tullut lisää, en olekaan ehtinyt vierailulle tänne! Sain muuten sinun postisi jo silloin ajat sitten, mutta tää muutto ja joulu ym. on vienyt blogeilulta niin paljon aikaa, että ei vaan ole ehtinyt! Eli kiitos postista, olivat tosi ihania! :)

Sari kirjoitti...

Voi ihanuus <3 <3 <3 Ihan mun suosikki :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea ! Raikas väritys!
Ei mitään moitittavaa, mutta kakun päällys on niin valkoinen - siitä puuttuu nyt jotain !? Edellisessä hahmo hallitsi paremmin. - Hyvä neuvoa näin matkan päästä, kun pöytä on täynnä 'Marianne crushia'!
Se olisi ollut väärä valinta noin pienen kakkuun, mutta vaikka jotain pehmeämpää rouhetta ripsaukset, jota laitoit kakkuun.

nami-hiiri

Ancka kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille!

nami-hiiri: Tämä kakku otettiin "tilaukseen" aikataulumietinnän jälkeen ;) Menoa oli pe, la ja vielä sunnuntainakin. Tiedossa oli, että pelkistetty tulee. Visioita tosin oli (mm. reunalle pientä kukkulaa ja muita Late-lampaan kavereita), mutta aikataulupeikko kolkutteli ikävästi suunnittelijan olkapäällä ;D

Pidän kyllä itse kovin pelkistetyistä kakuista, joten menköön tämä myös sen piikkiin :)

Monalisa kirjoitti...

Aivan ihana. Oli taas pakko vilauttaa meidän pojille. J oli ihan innoissaa. Onneksi sillä on jo oma kakku tilauksessa, muuten olisin joutunut tilaamaan laten sulta ;D Ja mitä tohon designiin tulee, me like! Mutta me ollaankin aina aika samoilla linjoilla näissä jutuissa :D

Ancka kirjoitti...

Monalisa: kiitos <3