sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Lee 1v. hauvakakku



















Leen äiti toivoi pienelle neidille lempipaidan henkistä kakkua. Värimaailma ja elementit (koira ja perhonen) olivat toivelistalla.

Tämä kakku oli varsin mukava projekti ja sain kokeiltua paria juttua, jotka ovat olleet pitkään kokeiltavien listoilla (valmiit hyydykejauheet ja valmiin vaahtokarkkimassan värjääminen).
Voin erittäin lämpimästi suositella molempia!
Hyydykejauhe oli koostumukseltaan aika tuhtia ja hajultaan ei ihan niin herkullista, mutta maku pelasti nämäkin miinukset. Oli siis ihan hurjan hyvää.
Vaahtokarkkimassan värjääminen taasen on massan koostumuksen vuoksi paljon vaivattomampaa kuin sokerimassan värjääminen. Jotenkin massa on niin helposti työstettävää ja ei "vettyvää" sekä siihen mielestäni tarvitsi paljon vähemmän väriä, jotta sai haluamansa lopputuloksen.

Näin koostui Leen kakku:
8 munan pohja
kostutus Sprite + vadelmamehu
väleissä sipaisu vadelmahilloa
2 välissä vadelmatäyte (hyydykejauheesta)
1 välissä valkosuklaatäyte
kuorrutteen alla voikreemi
kuorrutus vaahtokarkki/sokerimassa
koristeet sokerimassaa ja koristegeeliä/helmiä

valkosuklaatäyte
2 liivatetta
2,5 dl kermaa
200 g maitorahkaa yms (laitoin itse maustamatonta jogurttia-kreikkalaista sekä maustamatonta tuorejuustoa-näitä kun löytyi kaapista)
130 g valkosuklaata
1 tl vanilijasokeria
1 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Sulata suklaa mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vanilijasokerilla ja lisää joukkoon maitorahka. Lisää suklaa täytteen sekaan pienemmissä erissä välillä sekoittaen. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen muuhun täytteeseen.
Suosittelen käyttämään reunusta kakkua kootessa sillä täyte on aika juoksevaa, kunnes jähmettyy. Voit myös laittaa täytteen hetkeksi jähmettymään jääkaappiin ennen kakun täyttämistä.

ONNEA LEE 1v. JOHDOSTA!

12 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tosi hieno kakku! Niin upeaa jälkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana kakku!
Mekin pidämme pikku-hauvoista, paitsi ei niistä koko ajan räksyttäjistä ! Leikimme ja 'suojelemme' niitä.

Terv. 'Furio' ja nami-hiiri

Monalisa kirjoitti...

Tää on kyllä aivan ihana! Niin täydellistä jälkeä ja äärettömän tyylikäs.

Mulla on ollut niin kiirus päivä että oma postaus on vielä tekemättä. Ja kauhea luomisen tuska niitten ensviikonlopun juttujen kanssa :O Pitää vähän aikaa meditoida hiljaa jos tuska menee pois ja ideat tulevat takasin ;D

Ancka kirjoitti...

Kiitos teille ihanista kommenteista. Saitte hymyn huulille ja mielen korkeelle :)

Pampales kirjoitti...

Todella kaunis kakku ja niin siististi tehty!! Täytyis varmaan itsekkin opetella tuo massojen käyttö kun niillä saa noin kaunista aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Anteeksi myöhäinen kommentti! Kakku oli aivan mahtavan makuinen ja näköinen!! Ja kyllä sitä syötiin ja siitä keskusteltiin myös! Huomasit varmaan kun hain kakun että silmät ihan kostuivat kun se oli mielestäni aivan täydellinen toteutus!!;) Tusen tack!!!!

Ancka kirjoitti...

Jenni: kiitos :)

Ja Hanna: nyt mulla vuorostaan kostui silmät. Oottekin olleet mielessä ja on pitänyt laittaa viestiä, että miten kakun kävi. Ihana kuulla, että maistui ja kelpasi. Kiitos ihanasta palautteesta.

Tanja kirjoitti...

Ihastuttava kakku! Täytekin kuulostaa hyvältä.

Piti kysymäni kun huomasin kirjoittaneesi tuossa arvontapostauksessa että jätetty sähköpostiosoite ei näy julkisesti. Pitää ihan uteliaisuudesta kysyä että miten tämän saa blogspotissa toteutettua, itse en ole sellaista namiskaa vielä löytänyt jolla saisi osoitteen jotenkin piilotettua?

Ja täytyy tähän loppuun vielä tuumata että miulle jäi jotenkin niin mieleen se kun muistutit miuta alkavasta sly-kierroksesta. Johon meinasin osallistua mutta en sitten kuitenkaan, voimat on jotenkin kovin vähissä nyt.
Halusin vain vielä kiittää muistuttamisesta, ja vähän poden huonoa omaa tuntoa kun turhaan muistuttelit.

Ancka kirjoitti...

Tanja: Nyt hymyilen itselleni täällä ja hyvä kysymys :) Olin liian nokkela ennen aikojani. Siis se osoitehan ei näy, mutta mä en kyllä tiedä mistä sen saan edes itselleni näkymään.. täytyypi tutkia lisää, sillä mahdollista sen pitäisi olla.

Ja turhaan podet huonoa omaatuntoa. Mullehan siitä ei ollut ollenkaan vaivaa. Kunhan nyt saat itsellesi hieman enempi voimia kerättyä, niin osallistut sitten kun siltä tuntuu. Lähettelen täältä monen monta lämpöistä ajatusta sinne. Toivottavasti ei ole kuitenkaan ihan ylitsepääsemättömän vaikea olo. Voimia.

Tanja kirjoitti...

Vuodatuksen blogeissahan tuo on käsittääkseni juuri noin että mailiosote jää vain blogin pitäjän tietoon. Mutta saisikohan blogspotissakin? Eihän näissä laatikoissakaan ole sellaista mahdollisuutta että johonkin pitäisi oma maili kirjoittaa? Itseä on harmittanut tuon ominaisuuden puuttuminen kovasti, varsinkin arvontoja järjestettäessä.

Kiitos sanoistasi, voimia tarvitaan.

Ancka kirjoitti...

Tanja: Mä en tiedä. Yritin eilen selvittää ja täytyy jatkaa selvittämistä. Ovat ainakin hyvin "piilottaneet" kyseisen toiminnon, jos on mahdollista.

Ei kuullosta hyvälle, mutta toivottavasti asiat pian paranee. Siihen asti lähetän sulle vain kovasti voimia ja lämpimän rutistuksen.

Tuuli kirjoitti...

Mielettömän ihana kakku 1-vuotiaalle Leelle, wau!! <3

Koirahan on pitkälti Laran värinen,hmmm... ;))