maanantai 8. marraskuuta 2010

Elinan kakut
























Viikon loppuun ja heti alkuun tuli oikein kunnon kakkurutistus muistuttamaan, että täysin suunniteltu onkin vain puoliksi suunniteltu.. sen verran muttuivat suunnitelmat matkan varrella ja visio oli toteutuksena sitten ihan erilainen, kuin se upea ajatus mitä loin. Mutta aina oppii ja ehkä seuraavalla kerralla visio ja toteutus kohtaa toisensa.

Tein siis Elinan syntymäpäivää juhistamaan 5 kakkua, kolme makeaa ja kaksi suolaista. Aikataulut olivat ne, jotka heittelivät kapuloita rattaisiin minkä kerkesivät ja sitten se valitettavasti johti siihen, että kakut olivat hyvin pelkistettyjä.
Mutta jotta jotain hyvääkin! Opin kuorruttamaan kakun pelkällä sokerimassalla (vaahtokarkki/sokerimassaseoksella on kovasti paljon helpompaa) ilman helmaryppyjä! Ja nyt en malttaisi olla treenaamatta lisää :)

Voin myös avata visioitani kakusta, jonka suunnittelin Elinalle, niin saatte hieman kuvaa siitä miten paljon kompromisseja aikataulutus teetätti.
Tarkoitus oli siis tehdä iso 36 hlön kakku kaksikerroksisena. Sain kuvan Elinan mekosta (kauniista hennon vaaleanpunaisesta, jossa oli ruusuja vaal.pun sävyissä) sekä neidin rakkaimmasta lelusta, vaaleanpunaisesta nallesta. Näistä siis halusin kakun tehdä..

Olisin halunnut maalata vaaleanpunaisen sokerimassapäällysteisen kakun käsin joko tomuväreillä tai pikeerillä (brush embroidery-tekniikalla). Päälle halusin Elinan nallen istumaan ja tämän koristeen sain tehtyä kuten suunniteinkin. Hah, tässä vaiheessa mentiin veilä suunnitelmien mukaan :)

No mutta sitten suunnitelmat muuttuivat hieman liukuvan kutsuajan vuoksi ja järkevästi ajateltuna kolme pientä kakkua oli fiksumpi veto. Ja koska kakut tulevat eri aikaan pöytään, niin multa olisi tässä vaiheessa kanssa ollut fiksua muuttaa suunnitelmaa eikä pitää vanhasta kiinni, joka oli aikataulullisesti mahdoton. Mutta kun niin kovasti olisin halunnut sen toteuttaa.. (mietin siis tekeväni kolme identtistä maalattua kakkua aamun tunteina ja kuorruttaa sekä koristella samalla voileipäkakut, hakea lapsen puistosta, noukkia matkalla pari pahvilaatikkoa sekä ruokkia Maxin)

Noh, mutta vaikka siis valvoin yön ja miniunien jälkeen jatkoin aamulla, niin en pystynyt toteuttamaan ajatustani. Joten iso iso kiitos tsempistä kakkukatastrofin keskellä Juttis! What would I do with out u?!

Toivottavasti kakut kuitenkin olivat mieleen (mieheni tokaisi nähtyään kuvat, että musta noi on paremmat kuin moni muu.. mä en ihan tiedä miten tämä kohteliaisuus pitäisi ottaa ja oliko se edes sellainen :D) ja maku oli kohdallaan. Toiveissa oli vadelmainen, joten näinpä sitten tein. Se jos joku oli alusta lähtien selvää.

Elinan kakut:
3x4 pohjat
kostutus Sprite
sipaisu vadelmamarmeladia
väleissä vadelmamousse
sokerikreemi
kuorrutukset vaahtokarkkimassaa, sokerimassaa sekä kermaa
koristeet sokerimassaa, pikeeriä, sokerihelmiä, kondiittorin sokeria ja helmiäissprayta

VALTAVASTI ONNEA ELINA TAAPEROITUMISESTA!


p.s. kuvissa kakut ilman pääkoristeitaan kuljetuksen vuoksi. Kruunu näkyy alimmaisessa kuvassa taustalla ja nallea ei kai voi olla näkemättä :)
Voileipäkakuista ei tullut kuvia ja kuvat on muutenkin aika kiireesti otettuja

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kakuissasi on vaatimatonta, hillittyä tyylikkyyttä nallella ja kruunulla!
'Tarta pa tartaa' - ruotsalaisella oo:lla tietenkin - näkee aivan liian usein juhlissa.

Hiirellä on aina suunnitelma ja piirustuskin aikomuksistaan. Tulos vain on usein ihan jotain muuta. Positiivisesti vieläpä parempi, kuin aiottu suunnitelma!

www.nami-hiiri.com

Monalisa kirjoitti...

Hah! Pääsempäs sanomaan että told you so!! Eli todella kauniita kakkuja tuli taas ulos sun "uunista". Olen täysin samaa mieltä Nami-Hiiren kanssa siitä että sulla on just sellasta vaatimatonta hillittyä tyylikkyyttä. Ja se on just se mikä tekee sun kakuista niin ihania (JA SINUSTA) <3

Kalamuija ja lappilifestyle kirjoitti...

Ihania kakkuja taas:)
Kävin Oslossa viikonloppuna ja siellä oli sellainen putiikki jossa myytiin leivontatilbehöörejä. Tulit mieleen. Teki mieli ostaa ja lähettää sulle, mutta sitten ajattelin, että sulla on varmaan omat kontaktit joista tilaat ja ostat.. ja tuskin tuolla mitään niin ihmeellistä sun mielestä olis ollut:)
Miksi me äiti-ihmiset luulaan, että pystytään tekemään ihmeitä ja aikakaan ei mahda meille mitään:)
Onnistunut lopputulos kuitenkin. Ihana <3

Ancka kirjoitti...

Kiitos teille ihanista kommenteista <3

nami-hiiri: Teen myös luonnokset aina ennen varsinaista toteutusta, mutta varmaan kerran itse luonnos ja kakku on olleet samanlaiset. Työ elää edetessään :)

Monalisa: <3

Hanna: Kiitos ajatuksesta. Itseasiassa tilailen tavaroita sieltä sun tältä ja ei mulla ketään luottotoimittajaa ole. Millainen liike siellä on ? ;) Shoppailuvimma hiipii..
Pakko se on kai tosiasiat myöntää jo, että ei sitä ihan kaikkivoipa ole ja että vuorokaudessa on vaan ne 24 tuntia joista osa ainakin on nukuttava.
Mukavia ajatuksia sinne Norjanmaalle! Kiva, kun poikkesit :)

kotiäiti kirjoitti...

Kauniita :) Nallekoriste suloinen.

Unknown kirjoitti...

Ihania, tyylikkäitä ja varmasti herkullisia kakkuja! Taas <3

Unknown kirjoitti...

Upeita, todella tyylikkaita jalleen :) !!!

Kyökkipiika Kati kirjoitti...

Kauniita ja Tyylikkäitä, wau!!!

Ancka kirjoitti...

Kiitoksia kannustavista kommenteista. Mulla on varmasti blogimaailman ihanimmat lukijat! :)