lauantai 12. kesäkuuta 2010

Lohivoileipäkakku























Niklaksen juhlaväelle lähti myös oheinen voileipäkakku:

18 kpl vehnäpaahtoleipää
18 kpl tummempaa paahtoleipää

koostutus noin 2 dl maitoa, johon sekoitettu kala tai kasvisliemikuutio

lohitäyte (muokattu Kinuskikissan ohjeesta):

600 g lämminsavulohta (nahkoineen noin 800 g)

300 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipuli tai valkosipulituorejuustoa
2 nippua tilliä
yht. noin 1/2 tl musta- ja valkopippuria


Leikkaa pahtoleivistä reunat. Purista sitruunamehu (ellet käytä valmista mehuvalmistetta). Hienonna tilli. Paloittele kylmä- ja lämminsavulohet. Laita lämminsavulohi sivuun odottelemaan käyttöään.

Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto keskenään notkeaksi. Lisää joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, hienonnettu tilli ja pippurit.

Lado tiiviisti vierekkäin 3 x 3 palaa vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kevyesti pullasudilla sivellen. Lisää 1/3 osaa kylmäsavulohitäytettä kostutetun leipäkerroksen päälle. Lisää päälle lämminsavulohikerros. Lado 3 x 3 palaa tummaa paahtoleipää näiden päälle. Toista edelliset kunnes olet saanut viimeisenkin paahtoleipäkerroksen lisättyä täytekerroksen päälle. Kostuta vielä päällimmäinen kerros ja laita tiiviisti kelmuun käärittynä yön yli jääkaappiin.

Tämä kakku on kuorrutettu ja pursotettu maustamatontuoreuusto/ranskankermasekoituksella kokonaisuudessaan, mutta tokihan yhtä hyviä vaihtoehtoja ovat majoneesi tai vaikkapa valmiiksi maustetut tuorejuustot.

Koristelussa käytetty herneenversoja, kylmäsavulohta, sitruunamajoneesia ja ruohosipulia.

2 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

On niin selkeä ja hyvä ohje, että pitääpä laittaa tää Mikolle, jos sulta saisi vaikka hieman puhelintukea prosessin aikana... ;)
Ja ihanan keveän ja raikkaan näköinen, sekä hienostuneen, koristelu!

Ancka kirjoitti...

Puhelin tuki taattu 24/7 :) kokeile ja kerro mitä Mikko tykkäs. Tein muuten toissa päivänä sitä Mikon lempikakkua (tuplasuklaa juustokakku), jota oli Vannin ensimmäisillä synttäreillä.. Sitä jota lähti dogi bägissä kotiinviemisiksi. Tulkaa kylään ja teen taas. Oli hurjan hyvää! ;)