lauantai 18. syyskuuta 2010

Oliverin kastekakku























Huomenna on ystäviemme pienen pojan ensimmäinen suuri juhla. Sain kunnian tehdä juhlaan kakun. Jo juhannuksena juttelimme mahdollisista toiveista ja ajatuksista kakun suhteen. Oli selvää, että perheen elintavat ja tyylimieltymykset huomioiden se tulee olemaan meri/purjehdushenkinen. Tämäkin olikin oikein mieluinen kakku minulle tai no kaikkihan nämä ovat, mutta tässä sain toteuttaa myös omia mieltymyksiäni kiitettävästi.

Kakku oli toiveiden mukaan suklainen, mutta äklömakeaa ei toivottu. Hieman jännittää tuon valkosuklaamoussen suhteen miten käy, koska se ei ollut ihan sitä mitä hain. Hivenen raikkautta oli siis pakko lisätä ja siksi laitoin sipaisun limemarmeladia, joka on ehdoton suosikkini. Edes lemoncurd ei yllä sen tasolle - raikasta ja hyvää, niin ja sopii myös useimmille ruokarajoitteisille.

Tässä siis Oliverin purjehduskastekakku.

5 munan kakkupohja (tämä)
kostutus Sprite
välissä sipaisu limemarmeladia
maitosuklaamousse
valkosuklaamousse
päällä voi/sokerikreemi, jonka päällä vaahtokarkkikuorrute
koristeet keksimurua, sokerimassaa ja veneen masto "hopeoitu" pastatanko

Tässä ohjeet täytteisiin.

Maitosuklaamousse
4 liivatelehteä
2 munaa
1/2 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1 tl vanilijasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
n. 1 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilijasokerilla. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa pehmeämmäksi ja lisää sula suklaa joukkoon. Yhdistä tässä vaiheessa kaikki keskenään ja lopuksi kiehauta vesi ja liota lionneet liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan hyvin vatkaten.

Valkosuklaamousse
4 liivatelehteä
2 munaa
1/2 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1 tl vanilijasokeria
200 g valkosuklaata
n. 1 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilijasokerilla. Sulata suklaa ja yhdistä tässä vaiheessa kaikki keskenään. Kiehauta vesi ja liuota lionneet liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan hyvin vatkaten.

Onnea kauniista nimestä Oliver Jacob Andreas!

7 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

Tässä käy nyt niin että multa loppuu kohta ylistys sanat!! Aivan tajuttoman ihana kakku. Todella kaunis, seesteinen ja herkullisen näköinen. Muhun vetoo kanssa tollainen pelkistetty tyyli.

Ancka kirjoitti...

Lämmin kiitos <3 olet ihana!
Oon huomannut, että meillä maku kohtaa monessakin kohtaa. Teidän lastenhuoneet ottaisin koska tahansa ja kakut koristuu samaan tyyliin :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on vaan tosi pitkä matka noihin sun taitoihin!! Mutta jos oiken sitkeesti harjoittelee, niin ehkä joskus ;D

T: Monalisa, joka unohti kirjautua.

Ancka kirjoitti...

Monalisa: tiedätkös, mä olen kyllä nyt sun kanssa ihan eri mieltä! (tuosta taitoasiasta) :)

Monalisa kirjoitti...

Kiitos Ancka, mutta mä kyllä ymmärrän omat "rajoitukseni" :D ja tiedän että en sun tasollesi oikeesti yllä. Mutta eihä tämä ole kilpailu ja puolet hauskuudesta tässä on mun mielestä se että kokoajan kehittyy. Että perässä tullaan ;D

Dream kirjoitti...

Upea kakku! Myös allaoleva kuplakakku on todella hieno :)

Ancka kirjoitti...

Dream: Kiitos positiivisesta kommentista. Kyllä nämä kommentit ovat niin blogistin suola :) Kiva kun kävit vierailulla!