lauantai 11. joulukuuta 2010

Valkosuklaa-karpalojuustokakku























Anoppini ja appeni järjestivät tänään ystävilleen pikkujoulujuhlat luonaan ja sen lisäksi, että lupasin mennä avittelemaan keittiössä sekä tarjoiluissa, niin lupasin tehdä iltaan myös kakun. Kovasti pohdiskeltiin, että minkämoinen kakku se pitäisi olla ja päädyimme sitten jouluiseen hyydykekakkuun. Pohja pipareista ja välissäpehmeä ja makea valkosuklainen kerros. Makua tuli kiillekerroksesta, jonka tein karpalomehusta. Maku oli pehmeä ja hyvä. Hieman ohuemmalla kiillekerroksella olisi selvitty, muutoin ei moittimista. Nami!

Illasta on nyt selvitty kotiin asti ja edellisen yön kahden tunnin unien jälkeen on ihana painaa pää tyynyyn ja nukkua! Koputtelen nyt puuta, ettei tästä tule jostain syystä hulinayö (jompikumpi lapsista on poikkeuksellisesti nyt noin joka kolmas yö herännyt ja herättänyt mukana koko muun perheen - tai siis ei, ei lapsi ole herättänyt - vaan meidän toinen koira ulvoo sydäntä särkevästi AINA kun lapsi/lapset itkee, joten siihen heräämme viimeistään koko muu perhe :)

Mutta tässä teille siis kokeilemisen arvoinen resepti perinteisen glögihyydykekakun kaveriksi.

Pohja
200 g pipareita tai kanelilla maustettuja digestivejä
100 g voisulaa

Täyte
6 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ruokajogurttia
(2 dl sokeria - oman maun mukaan)
2 rkl sitruunamehua (laitan enemmän!)
2 tl vanilijasokeria
2 munan valkuaista
2 dl kermaa

Kiille
5 dl sokeroitua karpalomehua
4-5 liivatelehteä

Koristeluehdotus
karpaloita
1 munan valkuainen
tomusokeria

Sulata voi ja murskaa keksit. Yhdistä ja taputtele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja sokerit. Liuota lionneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä haaleaksi. Vaahdota erikseen kerma ja valkuaiset. Sekoita suklaa ja liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi varovasti käännellen mukaan kermavaahto sekä valkuaisvaahto. Levitä piparipohjan päälle ja anna hytyä jääkapissa noin 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veten. Laimenna hieman mehutiivistettä, mutta niin että se jää vahvan makuiseksi. Kuumenna tilkka valmista mehua kiehuvaksi ja liuota liivatteet sekaan. Sekoita liivateseos muun mehun joukkoon. Valuta varovasti kiille hyytyneen täytteen päälle ja laita kakku jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Sokeroidut karpalot (koristeluehdotus)
Valuta valkuainen siivilän läpi niin, että valkuaisrihmat jäävät siivilään. Kääntele karpaloita pienissä erissä valkuaisessa ja nosta ne haarukalla lautaselle, jolle on levitetty tomusokeria. Anna kuivahtaa.

1 kommentti:

Monalisa kirjoitti...

Täydellinen. Kaikkia kerrkoksia on just hyvä määrä. Kerro mulle että miten saat ton mehukiilteen pysymään tossa pinnassa. Oon muutaman kerran yrittänyt tehdä mehusta ja mun kiille aina salaperäisesti katoaa ja löytyy vuokan pohjalta ;P