sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Perinteistä mansikkakakkua























Eilen juhlittiin "oikean" työpaikkani esimiehen 40v. päivää. Kesäisistä pihajuhlista tuli tiivistunnelmainen ja lämminhenkinen juhla sisätiloissa. Keli ei ollut puolellamme yhtään.
Mutta menoa se ei kyllä haitannut - todella unohtumattomat juhlat!
Uskomatonta miten kolmen lapsen äiti ja kiireinen bisnes-nainen (joka oli työmatkalla vielä pe puoleen yöhön) oli saanut saanut kaiken järjestettyä niin upeasti. Kaikki oli kaunista ja mietitty loppuun. Kaikki viihtyivät, lapsista aikuisiin. Ruoka oli loistavan hyvää ja saimme nauttia ihanista ohjelmanumeroista, joilla ihmiset halusivat Saria muistaa.
Kuulimme laulua sitä harrastuksenaan pitävältä mieheltä.. hmm... alan vaihtoa suosittelen lämpimästi! Hienon kuuloista, kun joku todella osaa laulaa.

Itse sain tehdä Sarille pari kakkua. Toiveena oli perinteinen mansikkakakku, kermoineen ja kiilteineen. Ainoa mitä olisin muuttanut kakuissa oli se, että päällä olisi ollut suomalaisia mansikoita. Mikään kun ei vedä niille vertoja, mutta koska hinnat liitelee vielä sen verran pilvissä niin saimme tyytyä hieman edullisempaan versioon.

2 x 8 munan sokerikakkupohjat
kostutus Spritella (n. 2 dl per kakku)
väleissä sipaisu mansikkamarmeladia
sekä mansikka- ja vanilijamousset
kuorrutettu vispikermalla ja mansikoilla
mansikoiden päällä kiille

Vanilijamousse löytyy täältä ja mansikkamousse on Pullahiireltä lainattu. Tätä täytettä en voi tarpeeksi kehua! Ihan uskomattoman hyvää! Menisi ihan sellaisenaan rahkajälkiruokanakin. Nam!

Kakku sai paljon kehuja ja olin itsekin oikein tyytyväinen.

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Spiderman-koriste



Miten näitä kommelluksia aina sattuukin?
EMILin äiti pyysi Spiderman-kakkua sunnuntaiksi pienen miehen 5v. juhliin. Kakkua en valitettavasti ehtinyt tehdä, koska iso kakkutoive
lauantaiksi vie koko pe-la päivät. Mutta lupauduin kuitenkin tekemään koristeen..

Nooh, kaksi päivää työskenneltyäni.. (siis teen aina niissä väleissä, kun lapset nukkuu päivä- tai yöuniaan) sain tänään koristeen valmiiksi. Ja ei kun viestiä EMILin äidille, että saa tulla noutamaan koska tahansa. (viestissä TOKI oli myös kuva koristeesta, johon olin oikeinkin tyytyväinen :) Hetken päästä huomasin, että EMILin äiti oli yrittänyt soittaa kahdesti (puh äänettömällä päiväunien aikaan) ja oli viestikin
jäänyt vastaajaan.
Minä näin yleensä yltiö realistina, ei pessimistinä ;) kerrankin mietin, että mahtoi olla tyytyväinen, kun noin innokkaasti soittaa :D Ja kuuntelin toiveikkaana viestin...
"Meidän EMIL kirjoitetaan yhdellä e:llä"
No voihan ITKU!!

Nyt joku sanoo, että olisi kannattanut tarkistaa.. ja ihan totta, niin teinkin.. kysyin asiaa oikein luotettavalta ja ihanalta, rakkaalta ja ennen kaikkea hyväl
tä kummitädiltä.
Noh, ymmärrämmehän me. Pienen lapsen äiti ja kiire, väsymys ja ajatuskatkos. Voisi sattua mullekin.. :)

Ja ei kun Spiderman irti vanhasta taustastaan ja uutta tekemään. Treenin kannalta ja ne pienet kauneusvirheethän saa samalla korjattua pois :)

Olet Jennie rakas. Onneksi tässä on aikaa :)

EDIT: Tällainen tuli sitten uudelleen tehdystä taustasta. Synttärit tarkentuivat siis myös tuplasynttäreiksi. Onnea Emil ja Lenni!
Toivottavasti koriste oli pikkumiehille mieluinen.
Emilin äiti on kuulemani mukaan uskomaton juhlien järjestäjä. Teemasyntymäpäivät saavat hänen käsissään ihan uuden merkityksen. Olisi ollut mukava olla kärpäsenä katossa tänään ja ottaa opikseen :)

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Treenin paikka












Päätin harjoitella ihmiskasvojen työstämistä sokerimassasta. Onpa muuten vaikeaa! Kertakaikkiaan!
Tein ehkä 10 hahmotelmaa, jotka vuoroperää lensivät lähestulkoon seinään ;D

Periksi ei anneta ja joku kerta vielä ylpeydellä voin laittaa näköishahmoja niin kakun päälle kuin blogiinkin, mutta siihen asti tässä teille tekele, jolla ei voi ylpeillä! :D :D

Sitä julkaisukelpoista tekelettä odotellessa.

Kiitos ja hyvää yötä! ;)

Lohivoileipäkakku























Niklaksen juhlaväelle lähti myös oheinen voileipäkakku:

18 kpl vehnäpaahtoleipää
18 kpl tummempaa paahtoleipää

koostutus noin 2 dl maitoa, johon sekoitettu kala tai kasvisliemikuutio

lohitäyte (muokattu Kinuskikissan ohjeesta):

600 g lämminsavulohta (nahkoineen noin 800 g)

300 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipuli tai valkosipulituorejuustoa
2 nippua tilliä
yht. noin 1/2 tl musta- ja valkopippuria


Leikkaa pahtoleivistä reunat. Purista sitruunamehu (ellet käytä valmista mehuvalmistetta). Hienonna tilli. Paloittele kylmä- ja lämminsavulohet. Laita lämminsavulohi sivuun odottelemaan käyttöään.

Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto keskenään notkeaksi. Lisää joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, hienonnettu tilli ja pippurit.

Lado tiiviisti vierekkäin 3 x 3 palaa vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kevyesti pullasudilla sivellen. Lisää 1/3 osaa kylmäsavulohitäytettä kostutetun leipäkerroksen päälle. Lisää päälle lämminsavulohikerros. Lado 3 x 3 palaa tummaa paahtoleipää näiden päälle. Toista edelliset kunnes olet saanut viimeisenkin paahtoleipäkerroksen lisättyä täytekerroksen päälle. Kostuta vielä päällimmäinen kerros ja laita tiiviisti kelmuun käärittynä yön yli jääkaappiin.

Tämä kakku on kuorrutettu ja pursotettu maustamatontuoreuusto/ranskankermasekoituksella kokonaisuudessaan, mutta tokihan yhtä hyviä vaihtoehtoja ovat majoneesi tai vaikkapa valmiiksi maustetut tuorejuustot.

Koristelussa käytetty herneenversoja, kylmäsavulohta, sitruunamajoneesia ja ruohosipulia.

Mustikka-vanilija täytekakku

Tänään heräsin ennen kukonlaulua. Poikkeuksellista ei ole se, vaan syy miksi heräsin niin aikasin (klo.4.30). Ei, syy ei ollut lasten, jotka kerrankin olisivat antaneet nukkua pidempään. Vanessa oli mummilla yökylässä ja Max nyt van jostain syystä nukkui klo8 asti.
Tämä syyllinen, joka herätti luvattoman aikaisin oli kattoa pitkin kipittävä orava. Sisällä se kuullostaa sille kuin vähintään majava hyppisi tasajalkaa makuuhuoneemme päällä.

Sain siis syyn nousta aikaisin, kun kerran olin jo unesta havahtunut. Edellispäivän kakkupohjaa siis pyöräyttämään edustuskuntoon.

Tänään aiemmin mainittu Niklas-poika juhli 1v. synttäreitään ja tarjouduin tekemään niin makeaa kuin suolaistakin tarjottavaa juhlaväelle.

Kakun valmiiksi työstäminen ei ollut niin yksinkertaista ja kiireetöntä omassa rauhassa hääräämistä kuin uneksin.
Olihan se tiedossa, että miehelläni on purjehduskisat viikonloppuna ja olen siis "oman onneni nojassa" kakunkoristeluineni.. mutta millainen soppa se sitten olikaan, niin voi apua!

1v. miehenalkuni ei ollut ihan samaa mieltä siitä, että tänään olisi hyvä päivä viihdyttää itseään edes hetken verran leikkien nätisti keittiön lattialle kasatuilla leluilla.
Monen monta kommellusta koettiin tämän projektin aikana, mutta lopulta tunnin aikataulusta myöhässä olimme perillä kahden kakun kanssa. Oma usko meinasi mennä tuntia aiemmin, mutta loppuspurtilla se voileipäkakun päällystäminen ja koristelu menikin 30 minuutissa.
Sain luovuttaa kakut eteenpäin ja perhe varmasti huokaisi helpotuksesta, että on jotain tarjottavaa vieraille ;)

Tässä siis Niklaksen oma täytekakku:















6 munan suklaakakkupohja
kostutus Sprite n. 2dl
välissä ohuet kerrokset mustikkamarmeladia
sekä vanilija- ja mustikkamoussea
kuorrutus sekä pursotukset kuohukermaa
koristeet sokerimassaa ja sokerihelmiä

vanilijamoussetäyte (riittää kahteen väliin):

5 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk sunnuntai vanilijatuorejuustoa (200g)
1 dl vanilijajogurttia
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuustot, jogurtti ja sokerit keskenään notkeaksi. Vatkaa kerma löysähkösi vaahdoksi. Kuumenna noin 1-2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Lisää seos rahkaseokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Kääntele kermavaahto varovasti mukaan.

mustikkamoussetäyte:

4 liivatelehteä
250 g mustikoita
noin 1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vanilijasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Ota pieni määrä (n. 1-2 rkl) soseutettua mustikkaa "sivuun". Sekoita jäljelle jäävä suurempi määrä sosetta, sokerit ja tuorejuusto keskenään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Kuumenna sivuun otettu mustikkasose kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kiehuvaan soseeseen. Lisää liivatelehti-mustikkaseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Kääntele kermavaahto varovasti muun täyteen jatkoksi.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Koristeita

Ystäväperheemme pieni mies juhlii syntymäpäiväänsä tulevana lauantaina ja saan kunnian tehdä kakun Niklaksen suureen päivään.
Koristeluideoita aina yksittäisistä ajatuksista isompiin teemoihin on risteillyt päässä jo useamman viikon. Olo on ollut jo tuskastunut omaan päätäämättömyyteen, mutta tänään se ajatus sitten tuli!

Istahdin ulos terassin portaalle ison aamukahvin kera, kun Max nukahti ensimmäisille unilleen. Aurinko paistoi annetusta sateenuhasta huolimatta, hetken hiljaisuus vilskeen täyttämän aamun keskellä ja silloin se iski!
Kahvi jäi puoliksi juotuna keittiön pöydälle ja kaivoin kaikki tarvittavat koristelutyövälineet esiin.. inspiraatio oli löytynyt.

Sain työskennellä kokonaiset 2 ja puoli tuntia keskeytyksettä (en osaa oikein vieläkään luottaa normaaliin elämään kaikkine unineen) ja sain kuin sainkin kaikki haluamani koristeet tehtyä. Kiitollinen ja palkitseva olo!

Aloitin urakan työstämällä ajatusta paperille ja sen jälkeen piirsin suuntaa antavat kaavat.

Kaavojen avulla oli helppo leikata sokerimassasta haluamani osat ja ruveta koristelemaan työstämääni "vaatetta" halutunlaiseksi.
Mietin, että jos maalaisin bodyyn kuvioita, mutta hetken pyöriteltyäni päätin, että istutan siihen erikokoisia ja
värisiä palloja sekä teen erikseen vaaleansiniset resorit.

Pallot tein valitsemillani tyllilla. Painoin valkoiseen bodyyn erikokoisia reikiä tyllan päällä ja täytin ne vastaavankokoisilla palloilla sinisestä ja ruskeasta massasta. Tasoittelin reunat sormenpäällä.
Resorit leikkasin kaavan avulla ja asettelin valkoisen bodyn päälle oikeisiin kohtiin koristeliimalla.

Loistava päivä, ihana keli ja lapset ajoissa unille = tyytyväinen mamma
Hyvillä mielin käymme uuteen aamuun ja koristeita kantavan kakun suunnitteluun.

Lopuksi tein vielä muutamia kukkia massasta samaa värimaailmaa noudattaen ja lopullinen päivän saldo on tässä.




torstai 3. kesäkuuta 2010

Kotiäitien kuohuviini-ilta

Nämä olkoon viimeiset arkistopurkukakut ja tästä eteenpäin kuvien laatu paranee huomattavasti. Ei lie vaikeata näiden räpsyjen jälkeen :)

Lisäksi lupaan paremmin avata kakkujen tekoa ja tietenkin MUISTAA mistä kakkuni on tehty! :D

Nämä kaksi kakkua matkasivat illanviettoon, jonne en valitettavasti itse päässyt osallistumaan.
Toivonkin, että jatkoa seuraa. Seuraavissa olen mukana taatusti!

Toivottavasti kakut kuitenkin maistuivat ja saan tehdä jatkossakin.




Eli jo tutuksi tullut mango-juustokakku chocomumin sekä Irish Dream Kinuskikissan ihanasta valikoimasta.

Ja nyt siirrymmekin reaaliaikaan..



Kakkua sairaalaan

Viikko takaperin käväisimme viimeistä kertaa allergiasairaalassa tarkastuksessa ja kiittämässä ihanaa meitä hoitanutta henkilökuntaa.

Ilman heitä, emme olisi varmasti jaksaneet kulunutta vuotta. Kiitos!

Kiitoksena veimme mangojuustokakun mukanamme.

Toivottavasti maistui.

Tyttöjen grillikemut

Kultainen naapurini ja samalla yksi rakkaimmista ystävistäni on uskomaton hengenluoja, joka saa porukan aina kerättyä yhteen mitä mukavimpien tapaamisten merkeissä.

Viikko-pari takaperin istuimme kaunista kesäistä päivää naapurimme terassilla grillaillen mammaporukassa. Lapset vilistivät edestakaisin (taisivat kyllä olla vain omani sillä muiden ovat vielä niin pieniä). No oltiin ainakin esimerkkinä siitä, miten stressaavaksi se mamman elämä muuttuu, kun lapset oppii kävelemään ;)

Noh, mutta siis asiaan.. lupauduin tekemään jälkiruokakakun tuomisinani. Mukana siis matkasi oheinen baileysjuustokakku.
Kyseisen kakun ohje tai sen muunnelma on useammassakin blogissa, mutta linkitän sen tuttuun Kinuskikissan blogiin. Muokkailin ohjetta hieman ja pohja on mudcake.

Kakun tein kulhoon, jonka päällystin kelmulla. Virhe sikäli, että kelmusta jäi hyytyneeseen kakkuun laskoksia. En tiedä miten kakku olisi käyttäytynyt ilman kelmua tai lähinnä olisiko irronnut kulhosta kauniisti. Jää kokeiltavaksi :)

Koristeet sokerimassaa, marsipaania, sokerihelmiä ja korjailevat köynnökset candy meltsejä.

Vanessan syntymäpäivä osa 2

Syntymäpäivien jatkoilla tarjoilimme oheista hempeän tyttömäistä kakkua.

Koristeet ja kuorrutus sokerimassaa poisluettuna kukkien lehdet, jotka ovat marsipaania. Pursotukset aitoa kermaa, nam! :)

Mitä tämä kakku sisälsikään, sitä en valitettavasti muista.

Ainoa poikkeus mikä ns. omaan tavalliseen kakkupohjaan tein on se, että alin kerros on mudcake.

Suolaiset tarjoiltavat teki äitini, joka on voileipästen mestari! Seuraavan tilaisuuden tullen otan kuvan myös hänen tekeleistään. Tekevät 110% kauppansa joka ikinen kerta! Suuri apu oli ja iso kiitos siitä. Olet rakas.

Vanessan syntymäpäivä osa 1

Meillä vietetään siis lasten syntymäpäiviä vajaan kaden viikon välein ja kun molemmille piti järjestää kahdet kodin tilanpuutteen vuoksi, niin tuntuu että kuukausi vierähti täysin kakkujen lumoissa :)

Vannin kakku numero 1 tarjoiltiin ystäville. Valitettavasti en enää muista mitä tämä suklaakakku sisälsi,
mutta kuorruttena siinä oli kerma. Koristepallot sokerimassaa. Hello Kitty ja Vanni se
kä numero 3 valkosuklaata eri sävyissään.




Vanessa on kovasti mieltynyt
ruohopursotuksiin, joten sitä PITI
kuulemma kakussa olla.
Näin siis sain toiveen täyttymään..






Ensimmäisillä syntymäpäivillä tarjoiltiin myös Kinuskikissan herkullisen ohjeen mu
kainen hyydytetty lohivoileipäkakku, joka oli todella hyvää.

Ainoa, mistä en oikein itse välittänyt oli tuo hapankorppupohja. Se oli makuuni hieman liian hallitseva. Mutta tämä johtuneekin varmasti siitä, että olen niin perinteisten voileipäkakkujen fani :)

Koristelu oli hengeltäänkin samankaltainen kuin Kinuskikissalla,mutta hieman muuttelin, kun en saanut leikattua kurkkuja tarpeeksi siististi sydämen muotoiseksi. Olisikohan toinen harjoittelun kohde tässä.

Iso miinus tulee majoneesitähtien asettelusta, ne meni kiireessä vinoon! :) Makua ei haitannut kylläkään. Nam!



Päivänsankari nauttimassa kakkukoristetta .

Maxin syntymäpäivä osa 2

Maxin syntymäpäivärumba huipentui isovanhempien ja kummien juhlaan, jossa nautittiin kuvan kinuskikakkua.

Tämän kakun innoitteena oli yllättää rakas fafa, jonka ehdottomiin suosikkeihin kuuluu kinuski. Se määrä mitä sinne uppoisi kyseistä herkkua on vielä selvittämättä, mutta valtavasti se kyllä olisi! :)

Kakku sisälsi sitruunamarmeladia, ohuen kerroksen banaania vain hieman makua antamaan, kinuskikermaa runsaasti ja pursotukset aitoa kuohukermaa. Koristeet sokerimassaa. Tämä ei siis ollut kakku kevyimmästä päästä, mutta ei kai kakkua nautitakaan kaloreita laskiessa ;)

Reunoilla on koripunos- ja päällä "aalto"pursotukset. Tämä on alue, jossa tarvitsen vielä runsaasti harjoittelua. Pursottelu ei olekaan ihan mitään helppoa hommaa, vaikka näin joskus kuvittelin. Treeniä, treeniä..

Tosin tämän kakun viimeistelyssä tuli iso hoppu. Vieraat olivat jo saapuneet, kun kakusta puuttui vielä kuorrutteet ;)

Mutta eikö se mene niin, että maku ratkaisee vaikka visuaalisesti ei olisikaan mikään kaunotar?

Maxin syntymäpäivä osa 1

Nuorimmaisen ensimmäistä syntymäpäivää juhlittiin kahteen otteeseen.
Virallisena päivänä tuli ystävät ja sitä seuraavana kummit ja sukulaiset.

Tämä kyseinen kakku syntyi monen ajatuksen summana ja ajatus taas kehittyi koristelun myötä.
Lopputuloksena "pieni apinapoika-kakku", jossa apina ihmettelee nenälleen laskeutunutta perhosta banaani kädessään. Sopi mielestäni hyvin pienen miehen "maailmassa on monta ihmeellistä asiaa-asenteeseen".

Eli vihreä kakku on kahden suklaan (valko ja maito) täytteillä oleva suklaakakkupohja. Ja sininen taasen se pienempi kakku ruokarajoitteisille (tällä kertaa munaton ja laktoositon).

Kuorrutteen alla kerros voikreemiä ja itse kuorrute on sokerimassaa kuten apina, puiden banaanit ja perhosetkin. Pursotukset (ruoho, pilvet ja palmujen lehdet) laktoositonta kermaa.
Palmut suklaakeksitikkuja (kutsutaankohan niitä sellaisiksi :D) Kakun päällä oleva sateenkaari värjättyä valkosuklaata.

Syntymäpäivillä oli myös tarjolla suolaista purtavaa, joista tänne pääsee voileipäkakku savulohitäytteellä. En enää kuollaksenikaan muista mitä se sisälsi tai saati millä sen kuorrutin, mutta aika perinteisellä mentiin.

Sydämet päällä olivat sitruunamajoneesia ja sopi mielestäni todella hyvin raikastamaan savulohen makua. En ehkä käyttäisi suuria määriä, koska maku on voimakas, mutta noin pienemmässä määrin oli onnistunut valinta.

Koristeruusuista keskimmäinen on lohta ja loput neljä meloonia.

Oli muuten elämäni ensimmäinen voileipäkakkutekele :)

Faabin bussikakku


Tämä kakku matkusti Vanessan parhaan ystävän 3-vuotissynttäreille.

Pienen päivänsankarin toiveena oli punainen suklainen bussikakku, joten siitäpä siis liikkeelle.
Näin tarkoilla ohjeilla oli mukava lähteä suunnittelemaan.

Kakun piti olla korkeampi ja siinä piti olla ikkunat ja ovet ja muitakin yksityiskohtia, MUTTA hankaluuksia riitti painavan kakun kokoamisessa. Ylenpi kerros painoi alemman lyttyyn ja koristelulle mietitty aika meni kakun pelastamiseen.
Onneksi lakumatolla sai pelastettua ja tuettua jonkin verran, että se vielä bussia muistutti perilläkin asti.

Kuskin tekeminen sitävastoin oli todella mukavaa alusta loppuun. Idea tuli legoista, joista Faabi tykkää myös.
Kakku oli siis suklaakakkupohja, kostutettu spritella, välissä ohut sipaisu sitruunamarmeladia, banaania ja suklaakermavaahtoa.
Kakun ja kuorrutteen välissä ohut kerros sokerikreemiä.
Kuorrute ja koristeet sokerimassaa.
Lisäksi koristelussa käytetty lakumattoa, nameja ja domino-keksejä.

Koska synttäreille osallistui myös ruokarajoitteisia, niin bussilla oli perävaunu ;) joka oli munaton ja gluteeniton.
Tämä pienempi kakku oli muistaakseni kostutettu spritella, täytetty banaanilla ja laktoosittomalla kinuskikermalla. Päällystetty
laktoosittomalla kermalla.

Syntymäpäivät olivat ihanat ja lämminhenkiset, kuten kyseisen perheen juhlat aina. Kiitos Sanna & Roli!


Pääsiäinen

Pääsiäistä nautimme appivanhempien luona ja tein jälkiruoaksi mudcaken, jonka kuorrutin mascarponesta, kermasta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.
Pursotin sen kakun päälle rairuohomaisesti ja lisäsin vielä pieniä suklaamunia.
Tässä oli meidän tämän vuoden rairuoho :)
(Oikea sellainen ei koskaan lähtenyt kasvamaan)

Kuvat ovat edelleen samaa tasoa kuin aiemmatkin autossa näpsäistyt, mutta lupaan parantaa ;)


Tein myös toisen kakun Kinuskikissan ohjetta mukaillen.
Mukaillen siksi, koska koristenamit ja täyte meni parempiin suihin ja jäljelle jääneet päätyivät sitten kakun päälle. Ei siis ole mitään verrattuna alkuperäiseen ja oikeaan! :)

Kakku oli valtava! Ja siitä söi koko naapurusto sekä vanhemmat ja appivanhemmat.
Hyvää oli!

Vanessan nimipäiväkakku

Tänä vuonna saatiin odotettuja päivityksiä nimipäiväkalenteriin ja niin meilläkin juhlittiin virallisesti ensimmäistä kertaa Vanessaa 25.2

Koska Hello Kitty on ehdottoman kovassa huudossa meidän perheessä, niin hyödynsin pienen neidin fanitusta koristelussa.

Kakku on lime-valkosuklaa juustokakku suklaakerma pursotuksin.
Reunoilla on sokerimassasta tehtyjä pieniä kukkia ja suklaalehtiä.
Leppäkerttu Hello Kitty on valkosuklaata/tummaa suklaata kokonaisuudessaan.

Kakkuohjeita laitan sitten uudempiin postauksiin, kunhan saan nämä vanhemmat siirrettyä tänne ensin.

Sirin kastekakku


Jokunen aika sitten juhlimme pienen serkun nimijuhlaa ja sinne sain kunnian tehdä kakun.
Pienen Sirin mamman lempikukka on orkidea, joten ajatus koristeluun lähti siitä.

Paras kiitos on, kun kakku tekee kauppansa ja pisteenä iin päälle kuulin, että koriste oli päätynyt Sirin mamman isoäidin koristehyllyyn! Parasta!

Pahoittelut kuvan laadusta ja olosuhteista. Se on otettu puhelimella ja niinkin viime hetkellä, kuin autossa matkalla juhlapaikalle.

Tämä oli suklaakakku, sitruunamareladilla ja olisikohan ollut valkosuklaatäyteellä. Sokerimassakuorrute ja koristeet myös työstetty samaisesta aineesta.
Kiekurat ovat koristegeeliä ja sokerihelmiäkin löytyy.

Ei enää niin pienelle Siri-murulle terveiset tätä kautta :)

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Blogin korkkaus

Niin menin ja vannoin aikoinaan, että ei musta ole blogin pitäjäksi.. mutta näin syön sanani vai pitäisikö sanoa kakkuni.

Tänne tulee siirtymään kuvat ja ohjeet tekeleistäni aina sitä mukaan, kun niitä saan työstettyä.
Iso kiitos lisääntyneestä kakkuinnostuksesta kuuluu useammalle ihanalle blogille, joilla tulee vierailtua säännöllisen epäsäännöllisesti.
Lisätietoa näistä ihanuuksista myöhemmin linkityksineen (kunhan sen taidon opin).

Nyt siis korkataan blogi, jonka ei pitänyt koskaan syntyä. Ja tämäkin vain kanssaihmisten pyynnöstä (vaikka myönnän kyllä, että mukavalta tämä tuntuu JO nyt.)

Iso kuvapläjäys jo tehtyjä tekeleitä odottaa siirtoa puhelimen muistista koneelle.

Jatkoa seuraa..