sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Ancka suosittelee!




















Kokeilin tänään reseptiä, jota olen halunnut kokeilla jo vuoden ehkäpä jopa kaksi.
Nyt vihdoin sain aikaseksi, kun löysin reseptin siivoillessani ja kaapissa oli vielä tarvittavat aineet.

Ja tadaa, uusi suosikki on syntynyt! Lämpimästi suosittelen, uskomattoman hyvää. Ei liian makeaa, mutta kuitenkin tuhtia. Miellän tämän sellaiseksi kahvilan valikoiman herkkukakkupalaksi, jonka seuraksi ehdottomasti joku oma suosikkijuoma.
Itse nautin palan (tai itseasiassa kaksi ;) ja selitin itselleni sen vain niin, että ensimmäisestä palasta en saanut tarpeeksi hyvää kuvaa. (Mutta ei tämä toinenkaan laadullaan päätä huimaa, mutta "dieetti" ei anna sijaa enää kolmannelle.)
Lapset nukkuu myöhäisiä päiväunia ja äiti katsoo telkkarista Jamie Oliveria, joka vierailee rakkaassa naapurimaassamme.. luksusta.

Suklaa-filigraanitorttu

POHJA
3 munaa
vajaa 1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaakaojauhetta

TÄYTE
2 tl liivatejauhetta
3 rkl kylmää vettä
200 g tummaa suklaata
500 g mascarponejuustoa (huoneenlämpöisenä)
vajaa 1 dl sokeria
1 tl vanilija-aromia
2 dl kreikkalaista jogurttia
4 rkl kuumaa vettä

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuuman vesikattilan päällä paksuksi vaahdoksi. Nosta kulho pois kattilan päältä ja jatka vielä 2 minuuttia. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaakaojauhe ja kääntele ne vaahdon sekaan.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 23 cm:n kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia, niin että se on juuri ja juuri jähmettynyt. Jäähdytä ritilän päällä.

Ripottele liivatejauhe kylmän veden joukkoon ja anna seistä 5 minuuttia. Halkaise torttupohja ja nosta toinen puolisko takaisin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. (Itse vaihdoin tilalle reunakalvon)
Aseta liivetkulho kuuman vesikattilan päälle, että liivate sulaa. (Laitoin rautaisen siivilän kiehuvan vesikattilan päälle ja liivatekulhon siivilään).

Sulata 175 g suklaata kiehuvan vesikattilan päällä. Vatkaa kulhossa mascarpone, sokeri, vanilija-aromi, jogurtti ja kuuma vesi. Vatkaa koko ajan ja kaada liivateseos vähitellen seoksen joukkoon. Siirrä puolet seoksesta toiseen kulhoon ja vatkaa joukkoon suklaa. Levitä suklaaseos torttupohjan päälle vuokaan. Nosta päälle pohjan toinen puolisko ja levitä sen päälle mascarponeseos (jos se on alkanut jo hyytyä, niin vatkaa joukkoon hiukan kuumaa vettä)
Tasoita pinta ja ja nosta kakku kylmään useaksi tunniksi.

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi. Sulata loppu suklaa ja koristele sillä kakun pinta haluamallasi tavalla. Nosta taas kylmään odottamaan tarjoilua.
(Itse en viitsinyt kolistella keittiössä lasten yrittäessä unen päästä kiinni, joten ripottelin sitten vain pähkinäseosta päälle. Kiva vaihtoehto sekin.)

Antakaahan palautetta, että maistuiko teille! :)
Nautinnollisia kakkuhetkiä.

5 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

Kuulostaa aivan liian hyvälle. Onneksi siinä on myös "liian" monta vaihetta että ei viitsi ihan tosta vaan tekaista ;D

Minna kirjoitti...

Kuulostaa aivan taivaallisen ihanalta ja näyttääkin, uskaltaisko kokeilla, ettei vaan tule kauhea himo tälläsiin :p

Anonyymi kirjoitti...

Minä puolestani en tyytyisi kahteen palaan - niistähän vasta saa pienen tuntuman makuun !

Mietin toisinaan, että tarvitsevatko nuoret äidit niitä diettejä, kun ympärillä hyörii ihanat vaudissa kiinni pitäjät ;-)

P.S.
Aikoinaan lähettämäni tee oli ihan hir-ve-ää, ostin itselleni viime viikolla. Anteeksi, en tiennyt pakettia kootessani.

Terveisin www.nami-hiiri.com

Ancka kirjoitti...

Monalisa, Minna ja nami-hiiri: Tämä on täydellistä omaan makuuni! kröhöm.. se koko kakku (mies söi varmaan kaksi tai kolme palaa) meni 3 päivän aikana...en tee hetkeen.. :D ei pysty pitämään näppejä erossa ja makeanhimoa kurissa, kun tuollaista löytyy kaapista ;)

nami-hiiri: Ei anteeksipyydettävää, on meillä mennyt siinä muiden ohessa ihan hyvin , niin ettei ole edes huomannut :)

askareet kirjoitti...

Tämä näyttää niin hyvältä, just sellaiselta kahvilakakulta :)