lauantai 12. kesäkuuta 2010

Mustikka-vanilija täytekakku

Tänään heräsin ennen kukonlaulua. Poikkeuksellista ei ole se, vaan syy miksi heräsin niin aikasin (klo.4.30). Ei, syy ei ollut lasten, jotka kerrankin olisivat antaneet nukkua pidempään. Vanessa oli mummilla yökylässä ja Max nyt van jostain syystä nukkui klo8 asti.
Tämä syyllinen, joka herätti luvattoman aikaisin oli kattoa pitkin kipittävä orava. Sisällä se kuullostaa sille kuin vähintään majava hyppisi tasajalkaa makuuhuoneemme päällä.

Sain siis syyn nousta aikaisin, kun kerran olin jo unesta havahtunut. Edellispäivän kakkupohjaa siis pyöräyttämään edustuskuntoon.

Tänään aiemmin mainittu Niklas-poika juhli 1v. synttäreitään ja tarjouduin tekemään niin makeaa kuin suolaistakin tarjottavaa juhlaväelle.

Kakun valmiiksi työstäminen ei ollut niin yksinkertaista ja kiireetöntä omassa rauhassa hääräämistä kuin uneksin.
Olihan se tiedossa, että miehelläni on purjehduskisat viikonloppuna ja olen siis "oman onneni nojassa" kakunkoristeluineni.. mutta millainen soppa se sitten olikaan, niin voi apua!

1v. miehenalkuni ei ollut ihan samaa mieltä siitä, että tänään olisi hyvä päivä viihdyttää itseään edes hetken verran leikkien nätisti keittiön lattialle kasatuilla leluilla.
Monen monta kommellusta koettiin tämän projektin aikana, mutta lopulta tunnin aikataulusta myöhässä olimme perillä kahden kakun kanssa. Oma usko meinasi mennä tuntia aiemmin, mutta loppuspurtilla se voileipäkakun päällystäminen ja koristelu menikin 30 minuutissa.
Sain luovuttaa kakut eteenpäin ja perhe varmasti huokaisi helpotuksesta, että on jotain tarjottavaa vieraille ;)

Tässä siis Niklaksen oma täytekakku:















6 munan suklaakakkupohja
kostutus Sprite n. 2dl
välissä ohuet kerrokset mustikkamarmeladia
sekä vanilija- ja mustikkamoussea
kuorrutus sekä pursotukset kuohukermaa
koristeet sokerimassaa ja sokerihelmiä

vanilijamoussetäyte (riittää kahteen väliin):

5 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk sunnuntai vanilijatuorejuustoa (200g)
1 dl vanilijajogurttia
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuustot, jogurtti ja sokerit keskenään notkeaksi. Vatkaa kerma löysähkösi vaahdoksi. Kuumenna noin 1-2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Lisää seos rahkaseokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Kääntele kermavaahto varovasti mukaan.

mustikkamoussetäyte:

4 liivatelehteä
250 g mustikoita
noin 1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vanilijasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Ota pieni määrä (n. 1-2 rkl) soseutettua mustikkaa "sivuun". Sekoita jäljelle jäävä suurempi määrä sosetta, sokerit ja tuorejuusto keskenään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Kuumenna sivuun otettu mustikkasose kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kiehuvaan soseeseen. Lisää liivatelehti-mustikkaseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Kääntele kermavaahto varovasti muun täyteen jatkoksi.

1 kommentti:

Tanja kirjoitti...

Hei ja kiitos kivasta kommentista blogissani! Tulin heti vastavierailulle ja ekaa kertaa taidan blogissasi nyt pyöriä. Ja heti täältä löytyi kauniita luomuksia, aivan ihana tämä pikkupojan täytekakku!
Linkitin myös siut. :)