tiistai 24. elokuuta 2010

Kuohkea kakkupohja

Tästä kakkupohjasta tykkään hurjasti. Tulee helposti leikkaantuva, kuohkea ja kaikin puolin pohja minun makuuni!

7 munaa
350 g sokeria
245 g vehnäjauhoja
105 g perunajauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta

Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle (itse laitan myös reunoille).
Vatkaa ensin pelkkiä munia (mielellään huoneenlämpöisiä) ja lisää joukkoon sokeri voimakkaasti vatkaten. Vatkaa näistä kuohkea vaahto. Mittaa erilliseen kulhoon loput kuivat aineet ja sekoita ne hyvin keskenään esim. haarukalla. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon käännellen esim. lastalla.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 1 tunti 175 asteessa uunin alatasossa. (Meillä uuni on aika tehoton). Kokeile kypsyys puutikulla ja jos kakku alkaa tummua ennen kuin on kypsä, niin aseta vuoan päälle folio suojaamaan kakun pintaa.

Tässä ohje yhdelle munalle laskettuna, jotta on helppo sitten vain kertoa munamäärän mukaan

1 muna
50 g sokeria
35 g vehnäjauhoja
15 g perunajauhoja
noin 1/2 tl leivinjauhetta (tätä ei tarvitse suhteuttaa suoraan munien määrään. Olen käyttänyt 5 munan pohjassa 3/4 tl ja 7 munan pohjassa reilun 1 tl)

Muokkaan ohjetta kuvalisäyksin seuraavan kerran, kun teen kyseistä pohjaa.

1 kommentti:

M kirjoitti...

Huippuhauska ja hienosti toteutettu kakku! Linkitin sinut sivulleni, minut saa myös linkittää ja tervetuloa vastavierailulle :)