tiistai 7. joulukuuta 2010

Pikkujoulu-kakku
















Eilen saimme juhlistaa pikkujoulua sekä samalla itsenäisyyspäivää (ja Riikan synttäreitä tietysti) pienen väen ehdoilla. Juhlista nautimme Monalisan luona ja perille ajoimme hurjassa lumimyräkässä. Lunta tulikin kerralla sitten roimasti ja tällä hetkellä Helsinki taitaa olla suomen lumisin kaupunki - puolella metrillä lunta! Ja täksi iltapäiväksi on luvattu sitä vielä lisää.

Nyt vain peukut pystyyn, ettei lumi sula ennen joulua. Kuulun siis ehdottomasti niihin, jotka rakastavat kaikkia vuodenaikoja. Pienenä miinuksena luettakoon talvelle tosin se, että autoillessa se on hieman haastavampi kuin muut.. mutta niin se taas unohtuu ja ensi talvena lumi yllättää autoilijat, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla! :D
Tänään reissu Espoosta Helsinkiin ja takaisin kesti 2 ja 1/2 tuntia! Oli rekkaa ja raitiovaunua, henkilöautoa, pakettiautoja ja bussia jumittuneena lumeen. Mutta uskomatonta oli, että ihmissä heräsi jokin yhteenkuuluvaisuuden tunne keskellä kamalaa ruuhkaa. Kukaan ei hermoillut, yksi hyppäsi jopa omasta autostaan ulos ja ohjasi muun liikenteen sujuvasti kiertotietä (jumiutuneet ratikat tukkivat tien). Tulipa siis hyvä mieli!

Mutta kiertotien kautta takaisin eiliseen ja juhliin, jossa tunnelma oli taas katossa ja ihmiset viihtyivät. Toteutus PITI olla nyyttärimäinen - jokainen tuo jotain - mutta emäntä oli omaan tuttuun tapaansa taas pyöräytellyt yhtä sun toista herkkua pöydän notkumaan! Jokaikinen ruoka oli sellaista, jota tankkasi ihan vaan varmuuden vuoksi vielä vähän lisää.. ja jokaisen reseptin olisin halunnut viedä kotiin!
Omalle kohdalleni tuli tuo kakun tekeminen ja loppupeleissä vielä juhlapäivän aamuna päässä oli kolme variaatiota kakun lopulliseen koristeluun (pääkoristeet oli toki tehty).
Päätin kutsun saatuani tehdä hyvinkin perinteisen ja yksinkertaisen joulukakun. Mutta sain matkan varrella emännältä yhden kuvan hänen ostamastaan kakkukirjasta ja idea oli niin hauska, että ajattelin tehdä sen. Lopulta juhlien suunnitteluun osallistuessani sain kuvan yhdestä hauskasta lautasliinasta, jonka kuosin halusin toteuttaa.. mietin siis vaihtavani suunnitelmaa jälleen kerran.
Aamulla sitten oli suunnitelmat auki ja kun oli niin vaikea päättää, niin sisällytin sitten kaikki ideat kakkuun :)

Tässäpä siis pikkujoulu-kakku:

Pääkoriste siis mainitusta kirjasta hieman yksinkertaistettuna, kakun ympärillä yhdistettynä lautasliinan kuosi ja ensimmäisen idean yksinkertainen mistelliteema :)

Mehevä suklaakakkupohja
kostustu Sprite
välissä sipaisu suklaalevitettä + mustaherukkamarmeladia
täyte mustaherukkamoussea
kosteuseristeenä voikreemi
kuorrute vaahtokarkkimassaa
koristeet sokerimassaa, koristehelmiä, koristegeeliä, koristespraytä, luuströsseleitä..


Kiitos Monalisa kivoista juhlista koko teidän perheelle ja vieraille! Meidän perhe nautti :)

p.s. Nyt on toteutettu arvonnan kaksi ideaa, molemmat hieman muokattuina (Converset=Ainot ja pikkujoulukakku. Itsenäisyyspäivän kakku itsessään jäi nyt toteuttamatta, mutta jos keksin jotain tässä välissä, joka menee sitten ensi vuoden toteutukseen :)

7 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kaunis kakku ja todella hyvän makuinenkin.

Piti tulla vähän tätä sinunkin "maailmaa" kurkkimaan, kun eilen Monalisan luona tavattiin.

Muutamia vanhempia postauksiakin kävin läpi ja E.T vei mun sydämen <3

Oletko laittanut sokerimassaa neliön muotoiselle kakulle? Miten saa reunat nätisti? Pyöreään osaan jotenkuten, mutta neliö epäilyttää. En tahtoisi tehdä kuitenkaan vekkejä, viiltoja tms. vaan tasaisen ilman saumoja. Onko vinkkejä?

Monalisa kirjoitti...

Kakku oli aivan mahtava, mua harmittaa että en siinä hötäkässä tajunnut ottaa kuvia niistä reuna koristeista paremmin! Ja kakku oli tosi hyvää, tänään olen sillä herkutellut ja sain rauhassa kaivella ja analysoida ;) Siis lähinnä sitä massaa "kaivelin". Taidan kyllä siihen vaihtaa, oli niin hyvää.

Otettiin koristeet irti kakusta ja ne on aseteltu lautaselle. Jooa niitä ihailee, mutta et ikinä arvaa mikä sen kommentti oli? "Tuo tyttö tarttee jakkaran että ylettää!" :DDD Että silleen, ja voin sanoa että varmasti ei ole sitä lehteä lukenut.

Ancka kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Sari: Kiva kun löysit tänne ja kiva oli eilen tavata! Mukava tavata ihmisiä, joiden kanssa on helppo ja leppoisa olla. Mutta en kai oikeestaan odottanutkaan Monalisan ystävien olevan kaukana itse tuosta porukan aktiivisesta yhdistäjästä :)

Se E.T. olikin aika hauska tehdä. Niin poikkeeva ja tuskin enää sattuu kohdalle :) Onneksi saa toteutella kaikennäköistä. Se on mun oma suosikki myös :)

Oon kuorruttanut neliön muotoista kakkua ja ihan ensinnä suosittelen, että kuorrutat sen sellasella massalla, joka on noin 50/50 sokerimassaa ja vaahtokarkkimassaa tai marsipaania (tai sitten vaan vaahtokarkkimassaa). On helpompi massa käsitellä ja antaa enemmän anteeksi/joustaa hieman.
Ja jos hallitset pyöreän kakun kuorruttamisen, niin en usko, että ongelmia tulee tuon neliskulmaisen kanssa. Samat tekniikat pätee. Asetat massan kakun päälle ja asettelet laskoksia hieman tasaisemmin jo siinä vaiheessa. Ihan samoin kuin pyöreässä. Tuo massan koostumus helpottaa aika paljon varsinkin neliön muotoisessa mun mielestä. Toivottavasti onnistuu hyvin.. taisi olla se pakettikakku. Laita kuvaa tulemaan sitten! :)

Monalisa: Kannattaa ainakin maun puolesta ja sitten tietysti se, että se on paljon helpommin työstettävissä kuorruttaessa. Koristeet oon tehnyt vielä aika pitkälti sokerimassasta, mutta viimeaikoina noiden kahden sekoituksesta koska tulee paljon siistimpää eikä kuivahda niin nopeesti käsiin.

Fiksu poika tuo Jooa! Niin se oliskin tarttenutb sen jakkaran ja tonttulakinkin, mutta hieman menin mistä aita oli matalin.. hyss ;)
Ja sen tytön pää oli hieman kuivuessaan liikahtanut niin, että sen katse hapuili enempi katonrajaa kuin kuusen harjaa.. mutta hyss siitäkin ;D

SuviAnniina kirjoitti...

Voi miten suloinen <3

Anonyymi kirjoitti...

Viehättävä kakku !
Pieniä mahdollisia kauneusvirheitä, kuten silmien haritusta, ei kyllä näin kaukaa huomaa ;-)

Olet kyllä oikea kakkutaituri!

nami-hiiri

Ancka kirjoitti...

Kiitos Suvi ja nami-hiiri <3

Anonyymi kirjoitti...

Tästä kakusta pidin kovasti !
Nämä silmät jäivät mieleen jo aiemmin.
Piirrän tai teen ihmisiä harvemmin ;-)
Kakku-ihmiset on ihan uusi juttu. Parhaillaan harjottelen sitä uutta Charmmy Kittyä !
Se on pian pojantyttäreni ja minun yhteisessä kakussa!