tiistai 24. elokuuta 2010

Scottin sählykakku





















Tänään juhlitaan Scottia sählyteemalla ja hänen äidiltään sain hyvissä ajoin tiedustelun, että josko kakkuakin saisi samaiseen henkeen tekaistuna.
Ja tietystihän tartuin haasteeseen innolla :)

Päässä risteili tuhat ajatusta mahdollisesta koristelusta, mutta voiton vei sitten ajatus rakentaa Scottille oma sählylogo.

Kakun tuli täyttää sählyteeman lisäksi toinenkin toive: mansikkaa!
Joten tällainen siitä sitten tuli.

7 munan vaalea pohja
kostutus: Sprite-mansikkamehu
täyte: mansikkamousse
koristeet: sokerimassaa, tomuväriä korostelemaan sekä suihkaus kimalletta logoon
kakun päällä sokerimassa ja sen alla voi/sokerikreemi
pursotukset: Flora vispi

Laitan tuon kakkupohjaohjeen erikseen, koska olen nyt löytänyt oman suosikkini.. siis tämänhetkisen, nämähän muuttuvat. Joskus aika tiuhaan tahtiinkin. Mutta tämän kanssa tykkäsin todella työskennellä!

Täyte
6 liivatelehteä
6 dl kermaa
5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
n. 800 g pakastemansikoita
sokeria
tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata pakastemansikat ja soseuta ne esim. sauvasekoittimella (haarukkakin käy, jos haluat mousseen hieman isompia mansikkasattumia).
Lisää joukkoon sokeria oman makusi mukaan (itse laitoin noin 1 dl). Vatkaa kermat vaahdoiksi ja mausta tomusokerilla oman makusi mukaan (itse pidän suht makeasta). Kiehauta vesi ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen ohuena nauhana ja hyvin vatkaten. Lisää kermat mansikkaseokseen varovasti käännellen.
Suosittelen kasaamaan kakun vuokaan, jotta saat reunasta siistin. Jos tämä ei ole mahdollista, niin anna täytteen hieman jähmettyä jääkaapissa ennen kakun kasaamista.

Jos sinulla ei ole tai et halua käyttää valmista mansikkakermaa, niin lisää ohjeeseen 2 tl vanilijasokeria.

Kakun kanssa tuli sitten lopussa aika hoppu. Reunan pursotukset olivat täysin tekemättä, kun sitä tultiin hakemaan. Joten niihin en sitten ollut ihan tyytyväinen. Kauneusvirheitä tuli ja en ehtinyt tekemään koristepursotusten alle yhtä sileää kerrosta, mutta muutoin tämä oli todella kiva kakku tehdä.


LÄMPIMÄT ONNITTELUT SCOTT!

Toivottavasti oli hienot juhlat ja kaikki meni nappiin.

6 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

Tosi hieno ja harmoonisen värinen. Onko sulla jotku muotit kirjaimiin vai teitko mallit itse?

Ancka kirjoitti...

Kiitos. Näihin on muotit. Useemmin teen kyllä itse. Free fonts on hyvä lunttipaikka ;)

Ja siihen sun vauvan hattuun.. ootko löytänyt jo hyvän tavan toteuttaa se? Tai millaisen ajattelit/haluaisit tehdä? Jos lyötäis viisaat päät yhteen? :D

Monalisa kirjoitti...

Mä tilasin just jonkilaiset muotit, aikasemmin mun mies on tehnyt mulle leivinpaperista sabloonat.

Ja täytyy sanoa että on kyllä tosi ihanaa että täältä blogi maailmasta on löytynyt virtuaali ystäviä jotka on tarjoaa apua!! Kiitos siis sulle <3 !!

Ja mitä siihen hattuun tulee, se oli vaan sellanen testi että osaanko mitenkään sitä toteuttaa. Sen ekan koevedos vauva jonka hiukset oli aivan kamalat niin sille sitä huvikseen kokeili. Painoin pyöreällä muotilla pallon ja sitä kavensin ottamalla yhden siivun pois ja tein röyheloreunan. Mutta en vaan millään saanut sitä asettumaan. Onko sulla jotain hyvää kikkaa? Nyt tolle "oikeelle" vauvalle olen miettinyt että teenkö vaipan vai en? Onko alaston vauva huono juttu? Mun visio on v.pun sokerimassa kakku johon teen kukka kedon ja vauvalle viltin. Vauva nukkuu viltillä ja perhonen on sen selässä. Katotaan miten onnistuu. Mun vahvuus on ennenmmin visualisointi kuin toteutus ;P

Ancka kirjoitti...

Sun visio tulevasta kakusta kuullostaa kyllä todella hyvälle! Ja alaston vauvahan on ihana ja niin luonnollinen, että ei mun mielestä ole mitään pakkoa laittaa vaippaa.

Mitä tuohon hattuun/pipoon tulee, niin oon tehnyt kahta versiota. Toinen on suunnilleen samanmoinen, mitä mainitsitkin jo kokeilleesi. Leikkasin alalaidasta palan pois ja hieman kavensin yläosasta (eli tein molemmat palat erikseen) ja sitten teen tikkauksen erivärisellä pikeerillä. Ja resori sitten värillisellä massalla (samanvärinen kuin tikkaus. yleensä vaal.sininen tai vaal.punainen).
Toinen versio on sellainen missä on suorakaiteen muotoinen pala ja siitä tulee sitten pienet ns. korvat ja niihin olen tehnyt pienet pörröiset pallot.

Monalisa kirjoitti...

Kuulostaa tosi kivalta noi sun hatut! Ne on vissiin jotain sun aikaisempia juttuja mistä ei blogissa ole kuvaa? Nyt odotellaan innolla sun seuraavaa luomusta. Mä taidan vaan tyytyä ihailemaan muiden muovailun tuotoksia, en usko että musta on siihen vielä pitkään aikaan ;) Mulla ei riitä kärsivällisyys ja hermot tosiaan menee jos ei tule sellaista jälkeä kun mielessää kuvittelee. No harjoittelemallahan sitä oppii!

Tuuli kirjoitti...

Hieno kakku ja oma sählylogo Scottille! Onnea vaan nuorelle herralle täältäkin! :)