tiistai 29. maaliskuuta 2011

Ohje ihmiskasvojen muotoiluun

No niin :)
Aloitan tuon lupaamani muotoiluohjeen kirjoittamisen. Vielä se on kovin puutteellinen, koska en ole nyt muutamaan päivään tehnyt muuta kuin ensi viikonlopun kakkuun tulevia koristeita ja on nämä harjoitukset jääneet hieman vähemmälle.. mutta teen ohjeen viimeistään ensi viikolla loppuun.

Tässä pieni ja aika pintapuoleinen ohje (toistaiseksi) kuvineen siihen, miten lähden muotoilemaan ihmiskasvoja. Toivottavasti tästä on apua ja kysykää vain, jos herää kysymyksiä. Lisäilen tekstiä ja vaihekuvia aina pyyntöjen mukaa sekä tietysti silloin jos itse oivallan tehdessäni jotain lisää :)

Eli tästä lähden liikkeelle:
Yleisimmin käyttämäni muotoiluvälineet:
TÄRKEIN on ehdottomasti nuppineula (molemmat päät)
seuraavaksi tärkein on kenties marsipaaniveitsi (molemmat päät)
avustavia muotoiluvälineitä ovat pallopäinen muotoilutyökalu ja tuo alunperin huulipunan ottamiseen tarkoitettu lasta (ainakin ammattimeikkaajat käyttävät, ettei tarvitse suoraan punata eri asiakkaidensa huulia samalla punalla :)
Viimeinen ei ole välttämätön ja korvaavia löytyy helposti.
Ja sitten tietysti ihonvärikseksi värjättyä massaa.

Step 2)
Pidän muotoiltavaa massapalloa kädessä (lavastetu tilanne ;) Käytän käsineitä tehdessäni oikeasti "käyttöön" tulevia koristeita). Muotoilen palloon nenänalun kuvanmukaisesti. Eli palloon tulee tuollainen terävämpi kulma, joka muotoutuu lopulta nenäksi.

Step 3)
Lisää alustavaa muotoilua.
Painan pallopäisen työkalun varrella silmien syvennyksen kuvan mukaisesti.

Ja sitten alkaa todellinen työ..

step 4)
Tässä on hypätty hieman harpaten eteenpäin.. lisään kuvia vielä ihan yksityiskohtaisemmin muotoilun eri vaiheista.
Lähden syventämään silmien kuoppia nuppineulan pallolla tai pienemmällä pallopäätyökalulla. Samalla muotoutuu nenän yläpää. Sormella "silittelemällä" tasoitan silmäkuoppia ja poskipäitä.

Nuppineulan terävällä päällä teen nenän aukot ja samalla saan sisältä käsin muokattua sierainta leveämmäksi. Jatkan nuppinaulalla sierainten muokkausta päältä, jotta ne saa lopullisen muotonsa.

Posket teen edelleen nuppineulan terävällä päällä. Piirrän syvän uurteen nenänvarresta leukaan. Tasoitan uurretta nuppineulan pallolla. Painan marsipaaniveitsellä uurteen suunpuoleista massaa hieman alemmas, jotta se näyttää luonnollisemmalta.

Suun piirrän nuppineulalla.

step 5)
Huulet saa muotonsa nuppineulan terävällä kärjellä ja/tai marsipaaniveitsen terävämmän puolen kärjellä, jolla levitän huulia sisältä ulospäin, jolloin massa työntyy ulommas ja voilá.. huulet muotoutuvat itsestään :)

step 6)
Silmät teen edelleen nuppineulalla ja syvennän kuoppia marsipaaniveitsen terävällä kärjellä.
Levitän kuoppaa marsipaaniveitsen molemmilla päillä kunnes olen niihin tyytyväinen.
Toki kuoppia ei tarvitse tehdä, jos haluaa maalata ne omalle teokselleen päähän :)

Nyt annan tekeleen kuivahtaa rauhassa seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä silmämunat paikoilleen ja nuppineulan pallolla tasoittelen ne istumaan silmiin. Annan silmien kuivahtaa ja sen jälkeen maalaan silmät sekä kaiken muun (kulmakarvat, ripset, huulet, mahdolliset meikit) loppuun.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Yksinkertaista kun sen osaa... olet kyllä taitava.

Kiitos paketista! <3

kakkukatri kirjoitti...

Hyvät ohjeet olet jaksanut laittaa. Naureskelin tässä kun itse teen melkolailla samalla tavalla, mutta lopputulos ei kyllä ole lähellekään yhtä hyvä kun sulla :D Onnistun aina lyttäämään koristeen jostain kohdasta niin että lopulta ihminen on sitten leuaton tms.

Suklaasydän kirjoitti...

Vau, olet kyllä näppärä käsistäsi! Tuo näyttää niin helpolta, mutta itse kun yritän, niin KakkuKatrin lailla saan leuattomia tai otsattomia ihmisiä. :/
Kiitos vielä kivasta paketista! :)

S kirjoitti...

Ohhoh! Kylläpä tuo kasvojen muotoilu näyttää helpolta. Jospa sitä joskus itsekin kokeilisi kun on hyvät ohjeet.
Muutenkin olet tehnyt upeita koristeluita kakkuihisi. Linkitän sinut omalle sivulleni, jos sopii :)

Ancka kirjoitti...

Herkuttelija: Kiitokset :) Ja tottakai linkittely sopii. Linkittelen myös sinut.