keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Pelastetaan Itämeri! - projekti

Hyvän aikaa sitten, puhutaan ainakin puolesta vuodesta, sain yhteydenoton eräältä kultaiselta ihmiseltä. Hän kysyi olisinko kiinnostunut sponsoroimaan päiväkotia, jonka kevään projekti on ollut opettaa lapsille asioita Itämerestä eri tavoin ja oppia kokemaan sen antamat mahdollisuudet ja siihen kohdistuvat uhat.
Projektille on siunaantunut monen monta sponsoria matkan varrella niin ammatikalastajasta aina tällaiseen kotileipuriin. Monet ihmiset ovat olleet vilpittömästi ja innostuneena mukana lasten tukena ja oppiemoina.

Tämä projekti oli monellakin tapaa lähellä omaa sydäntä ja siksi lähdin heti mahdollisuuden saaneena innostuneesti mukaan. Oma panokseni sijoittui projektin päätepisteeseen, eli itse kevätjuhlaan, joka vietettiin missäpä mualla kuin Linnanmäen Sea Lifessa.

Koko projektille oli lajoitettu yllä oleva logo, jonka pohjalta ideaani aina kakuksi asti oli tarkoitus lähteä pureksimaan.

Alusta lähtien minulla oli kaksi ajatusta, joiden varaan koko suunnitelun laskin. Toinen oli se mitä Itämeressä voimme kaikki harrastaa, eli kalastus ja toinen oli se mitä meidän jokaisen tulisi tehdä, eli sen suojelu.
Jälkimmäinen puhutteli enemmän, mutta sen toteutus (miten sen olisin halunnut tehdä) pisti kapuloita rattaisiin. Kakku haettiin jo aikaisin aamulla, joten kuorrutin ja koristelin yöllä klo 2 asti ;) ..ja niin, jatkoin klo 5 aamulla..

Sain kakun ajoissa kuitenkin tehtyä ja se matkasi juhlapaikkaan toivottavasti ehjänä ja maistuvana. Päädyin siis lopulta kalastusaiheeseen, jonka parissa lapset ovat myös askaroineet läpi projektin. Tämä myös mainittiin lasten mieltymyksenä, kun heiltä oli kysytty mitä he mieluiten Itämeressä tekevät :)

Täytyy sanoa, että vaikka itse kuulun vanhempainyhdistykseen ja sanoisin, että jopa aktiiviseen sellaiseen, niin tämä uskomaton vanhempainyhdistys joka tämänkin projektin mahdollisti on jotain uskomattoman arvostettavaa! Nostan itse hattuni korkealle ja kiitän, että sain olla mukana.Toivottavasti kakku oli juhlijoiden mieleen ja maistui kaikille.
Ihanaa kesää ja onnea uusiin projekteihin.. ja uskokaa pois, heillä on jo sellainen.. aivan upea part 2 tälle tapaukselle!

Käykää tutustumassa "Vår lilla Östesjö"-projektiin täällä

7 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

Tämä on kyllä aivan tajuttoman upea!!! Ja ihanaa viikonloppua, olet kyllä levon ansainnut tämän aherruksen jälkeen.

Saija kirjoitti...

siis mielettömän upea kakku!! ja itse projekti erittäin tärkeä. Ihania yksityiskohtia jälleen kerran.

Henna kirjoitti...

Vau! Jälleen kerran upeasti teemaan mukaan toteutettu kakku. Viimisen päälle!

Unknown kirjoitti...

Aivan mahtava! Upeasti toteutettu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoista Annika. Lapset, aivan kuin aikuiset, olivat ällistyneitä tästä yllätyksestä, josta ei puhuttu etukäteen!

Kakku maistui niin hyvin, että rippeetkin vietiin vielä mukana päiväkotiin. Nalle veneessä on myös siirretty päiväkotiin, eihän kukaan uskaltanut siihen koskea.

Ja suuri kiitos itsellesi aherruksesta ja panoksestasi meidän projektissa. Nämä on hetkiä, joita lapset eivät unohda. Kyselin pojaltani illalla, että mikä oli hienointa. Hän vastasi vilpittömästi, että kakku. Kaikki olivat kuulemma ihan "Oih" sen nähtyään. Toinen kohokohta oli rauskut ;)

Iso halaus ja kiitos vielä kerran!

Teija.

Norppa kirjoitti...

Oi miten hieno kalastaja!

Ancka kirjoitti...

Kiitos <3