tiistai 31. elokuuta 2010

Isän ja pojan synttärikakut















Nämä kaksi kakkua lähtivät juhlistamaan isän ja pojan yhteisiä synttäri/syysjuhlia. Toiveita oli molemmille kakuille ja oli helppo lähteä mittimään miten ne toteuttaisin. Halusin kumpaankin kakkuun samanhenkisyyttä, niin että kakut "sopisivat yhteen".
Pojan kakkuun toivottiin kinuski, mansikka, kermayhdistelmää kera nimen ja iän. Isän kakun toiveet olivat puolestaan herkullinen rommisuklaa-unelma kera nimen ja iän. Koko oli molemmissa aika reilu ja tarkoitus oli, ettei pääse varmastikaan loppumaan kesken.

Mietin jonkin aikaa, että miten toteuttaisin tuon rommisuklaatäytteen. Aika nopeasti kirkastui, että haluan tehdä sen Da Capo-suklaasta, koska en halunnut ruveta lotrailemaan oikean rommin kanssa.

Emilin kinuskikakku
9 munan kakkupohja
kostutus Sprite
välissä mansikkahillo sipaus ja kinuskitäyte
päällä kinuskikuorrutus ja flora vispi-pursotukset
tekstit suklaata



















Sampan rommisuklaakakku
kostutus Sprite
välissä sitruunamarmeladi sipaus ja Da Capo-täyte
Päällä kaakaokiille ja flora vispi-pursotukset
tekstit suklaata

Da Capo-täyte
13 kpl Da Capo-suklaapatukkaa (260 g)
4 dl kuohukermaa

4 kpl liivatelehtiä
4 dl vispikermaa
1/2-1 dl tomusokeria (oman maun mukaan)
250 g mascarponejuustoa

Sulata suklaapatukat mikrossa ja lämmitä kerma kattilassa. Lisää sula suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin viilentymään jääkaappikylmäksi. (Voit tehdä tämän valmiiksi edelisenä päivänä.)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vatkaamisen aikana tomusokerilla. Vatkaa jääkaappikylmä kermasuklaaseos vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarponejuusto. Kiehauta tilkka vettä (n. 1 rkl) esim. mikrossa ja sulata joukkoon liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaaseokseen hyvin vatkaten. Lisää kerma vielä sekaan varovasti käännellen.















ONNEA MOLEMILLE PÄIVÄNSANKAREILLE myös tätä kautta!

4 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

Kannattaa näköjään kukkua ylhäällä näin myöhään niin näkee kaikki uutuudet ;D Herkullisen näköiset kakut ja kauniit! Ja toi da capo-täyte kuulostaa niin herkulliselta että joudun sitä joskus kokeilemaan. Pakko kkysyä että kuinka iso toi isän kakku oikeen on? Kuinka isoon vuokaan sen teit? Mä oon meinaan tehnyt ton saman pohjan joskus 1,5 kertaisena ja siitä tuli aivan valtava! Eli taitaa kakulla olla kokoa :D

Monalisa kirjoitti...

Kannattaa näköjään kukkua ylhäällä näin myöhään niin näkee kaikki uutuudet ;D Herkullisen näköiset kakut ja kauniit! Ja toi da capo-täyte kuulostaa niin herkulliselta että joudun sitä joskus kokeilemaan. Pakko kkysyä että kuinka iso toi isän kakku oikeen on? Kuinka isoon vuokaan sen teit? Mä oon meinaan tehnyt ton saman pohjan joskus 1,5 kertaisena ja siitä tuli aivan valtava! Eli taitaa kakulla olla kokoa :D

Ancka kirjoitti...

Oi kuinka ihanaa, että mun luottokommentoija on ylhäällä vielä samaan aikaan (yömyöhään)! ;)

Täyte oli hyvää, kannattaa kokeilla ja olihan noi kookkaita. Molemmat tein 28 cm reunavuoalla.

Mulla vaan valitettavasti kävi tuon suklaisen kanssa niin, että osa täytteestä valui vuoan ulkopuolelle. Sain asian kuitenkin korjattua niin, että olivat saman korkuisia.

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Linkitän sut. Ensin luulin että olin täällä ekaa kertaa mutta aikani selattua huomasin tuttuja juttuja ja ihmettelin miksi en ole linkittänyt...?Nyt sen teen.