On ollut melkoinen marjasato meidänkin pienellä pihalla. Ollaan selkä vääränä kerätty puna-, valko- ja mustaviinimarjoja ja annettu niitä uusiin omiin koteihinsa :)
Meillä pakkanen niin tupaten täynnä, että sinne en ole niitä enää saanut mahtumaan.
Nyt sitten piti kuitenkin tehdä piirakka, jotta saadaan nauttia itsekin edes vähäsen..hmm.. omasta sadosta :D
Eilen siis tehtiin ihanan kirpsakka ja kuitenkin pehmeän makea onnistunut paistos.
On kokeilemisen väärti, vaikka muilla marjavaihtoehdoilla, jos punaherukka ei kuulu suosikkeihin.
Tässäpä reseptiä siihen:
Täyte
1 prk kondensoitua maitoa
n. 3 dl valitsemiasi marjoja
n. 1/2 dl sokeria
n. 2 rkl perunajauhoja
Valmista kinuski kondensoidusta maidosta joko keittäen säilykepurkkia noin 3 tuntia kevyesti kiehuvassa runsaassa vedessä (veden tulee peittää purkki koko keittämisen ajan) tai mikrossa 600W / 30-60 sek pätkissä väleissä sekottaen, kunnes kinuski on koostumukseltaan kinuskin kaltaista (otti itsellä noin 15 min).
Mikrossa valmistettu kinuski on valmiinakin vaaleahkon väristä, mutta koostumus kertoo koska se on valmista. Maku on aika neutraali verratuna keittäen valmistettuun, joten suosittelen (jos on vain aikaa) valmistamaan pidemmän kaavan mukaan.
Tämän jälkeen valmista pohja.
Pohja
150 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Laita uuni lämpeämään 225°c. Sulata voi vaikka mikrossa ja jätä se hieman jäähtymään. Jos haluat käyttää irtopohjavuokaa, niin leikkaa sen pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperista. Itse leikkasin suikaleet myös reuhoille. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon voisula. Kääntele seos nopeasti taikinaksi ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille.
Voit tukea reunoille taputellun taikinapohjan suikaleella foliota, jotta reunat eivät valu esipaiston aikana.
Esipaista pohjaa n. 10-15 min .
Lisää esipaistetun pohjan päälle valmis kinuski ja marjat. Sirottele lisäksi oman maun mukaan sokeria ja hieman perunajauhoja marjojen päälle. Jatka paistamista n. 15 min.
Anna jäähtyä hyvin. Valmis piirakka kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta ota se noin 10 min ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta pohja hieman lämpenee.
7 kommenttia:
Mukavan oloinen ohje, täytyy kokeilla. Minulla on aina vaikeuksia "hävittää" punaisia viinimarjoja. Ehkä tämä on ratkaisu tuohon ongelmaan:o).
Kivat sivut sinulla. Sopiiko linkitys?
Kiitos! Ja sopii toki! Lisäsinkin jo sinut. Käväisin heti vastavierailulla ja tosi kivat sivut sullakin! Käyn ehdottomasti vierailulla jatkossakin :)
Osuipa loistavaan aikaan kun juuri etsistekelin reseptejä punaisille viinimarjoille! :)
Norppa: Teitkö? Maistuiko? :)
Löysin tänne jostain...kivat sivut, káuniita ja taidokkaita tekeleitä.
Kiitos Miia. Kävin myös katsastamassa sinun sivut ja samat sanat. Kiva kun löysit tänne :)
En mä vielä ehtinyt kun meidän perheen talousihme heitti kaikki marjat samalta istumalta pakkaseen mutta nyt tiedän mistä reseptin löytää! ;)
Lähetä kommentti