keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Enkelin siipien alla
Pienen pojan ristiäiskakkuun lupailin tehdä koristetta. Tämä versio on ideointi ja harjoittelukappale ja valmiissa koristeessa pienetkin kauneusvirheet hiotaan pois :)

Koriste tulee vauvan isoisän tekemän kakun päälle. Kakku/kakut tulevat olemaan perinteisiä mansikka/kermakakkuja, joten halusin pysyä simppelissä värimaailmassa, joka sopii kakkuihin.

Koriste on tehty marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta, joka on paljon anteeksiantavampaa kuin pelkkä sokerimassa. Ensimmäistä kertaa tein näin sekoitellen ja hyödyt on suuremmat kuin korjattavissa olevat heikkoudet. Ainakin toivon mukaan massan hidas kuivuminen johtuu kuumista keleistä. Onko teillä kokemuksia tai vinkkejä?
Kävin kyselemässä CMCtäkin, mutta se oli ainakin Confetista loppu tällä erää. Uutta erää odotellessa.
Sokerimassan hyöty on mielestäni juuri kuivumisnopeus, mutta se lukeutuu myös sen heikkouksiin, kun työskennellessä jo kuivuu mielestäni liikaa. Vinkkejä?

Vauva First Impressions-muotilla ja enekelin siivet omin kätösin tehty. Voin laittaa ohjetta, kun teen lopullista versiota.

17 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Voi miten hento koriste, kerrassaan suloinen!


Kiitos kauniista sanoista ja osanotosta blogissani.

Ancka kirjoitti...

Kiitos Tanja kommentista. Mukavaa, kun joku osaava antaa postiivista palautetta, lämmittää aina extra paljon mieltä :)

Ja ei kiittämistä. Tiedän millainen olo on tuossa tilanteessa. Ikävä on kova <3 Voimia.

Madicken kirjoitti...

Ihana <3 Suloinen idea sijoittaa vauva noinkin turvalliseen "pesään" :)

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti...

Voi miten hellyttävän suloinen!

Carita kirjoitti...

On kaunis ja herkkä koriste. Olen tuota samaa muottia ihastellut useammankin kerran ja mieli tekisi sellainen omistaa... =o)

Ancka kirjoitti...

Kiitos kovasti mieltä lämmittävästä kommentoinnista <3

Muotti on ihana ja on mun sydämen vienyt kokonaan :)
Tulee niin aidon näköinen vauva ja hei vinkkinä: kun täytätte muotin, niin kannattaa laittaa se pakkaseen toviksi. Pienen pakastuksen jälkeen se irtoaa muotista todella helposti menettämättä muotoaan. Kantapään kautta opittua ;)

Norppa kirjoitti...

Toi on kyllä kertakaikkisesti huokailemaan saava koriste. Aivan ihanat enkelin siivet.

Ancka kirjoitti...

Kiitos Nooraseni <3

Monalisa kirjoitti...

Eksyin Mansikkamäen kautta sun blogiin. Aivan ihania tekeleitä sulla täällä. Tuo vauva on tosi ihana!! Mistä olet muotin hommannut? Kaipasit vinkkiä tohon kuivumiseen, oletko kokeillut öljytä käsiä tai sokerimassaa? Itse yleensä öljyyn massan aina ennen käsittelyä. Jokseenkaan mun taidot ei vielä millään riitä tollassiin mestariteoksiin, mutta on auttanut kummasti!! Linkitän sinut omaan blogiini.

Ancka kirjoitti...

Monalisa: kaunis kiitos palautteesta. Täytyy kokeilla antamaasi vinkkiä! Vauvamuotti on First Impressions-merkkinen ja niitä saa Leipurinputiikista. Suosittelen, se on ihana! Linkitän myös sinut.

Monalisa kirjoitti...

Sun aivan ihana vauvan innoittamana mun oli pakko ostaa kanssa toi muotti! Eka tekele on pakkasessa ja malttamattomana odotan että saan sen pois sieltä. Sitten herääkin seuraava kysymys, miten sä värjäät massan ihonväriseksi? Mun ekassa kokeilssa on valkoista sokerimassaa ja v.pun marsipaania. Koska olen niin malttamaton en jaksanut alkaa paremmin värjäämään kun oli heti päästävä kokeilemaan. Ajattelin että lisäisin siihen hieman keltaista!?

Ancka kirjoitti...

Oi kuinka kiva, että oon innoittanut sinua. Lämmittää valtavasti mieltä :)
Vauva todella on ihana ja on mulla ainakin koristanut jo monen montaa kakkua.

Itse värjään nykyisin massan ennen muottiin laittamista pastaväreillä (caramel tai ivory). Näin olen päässyt helpoimmalla.
Pakkasesta ottamisen jälkeen koriste hikoilee hetken sulaessaan, mutta anna sen tovi kuivahtaa (vaikka seuraavaan päivään).
Tämän jälkeen olen tomuväreillä vaal.pun poskiin ja hieman kostutetulla ruskealla (silmiin, hiuksiin) maalannut lisää "eloa" vauvaan.

Varmasti tuo värjääminen toimii myös kuvailemallasi tavalla. Voisin kuvitella, että juuri valkoinen, vaal.pun sekä keltainen ovat oikea yhdistelmä tuollaisen vaaleaihoisen vauvan aikaansaamiseksi.

Laitathan päivityksen blogiisi, miten onnistui! Käyn heti katsomassa :)
Toivottavasti näistä oli apuja.

Monalisa kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä. Mun väri valikoimiin ei vielä kuulu noita mainitsemiasi sävyjä, mutta sain toteuttua ihan hyvän värin tolla mainitsemallani tavalla. Sitten kun maltoin värjätä ;D

Blogiin tulee päivitys vasta ensi viikolla. Koska en halua että kakun saajat saavat vihiä :D Teen kaverin vauvan ristiäisiin kakun ja haluan yllättää. Tilattu on jotain vaaleanpunaista. Ajattelin että teen vauvan joko peiton alle tai päälle makaamaan kukkakedolle. Ajattelin myös perhosia laittaa. Jos vauvan on peiton päällä perhonen vois olla vaikka vauvan selässä.

Tolle ekalle vauvalle kokeilin maalata hiuksia ja niistä tuli aika kauheet ;D Pitää siis harjoitella!!

Ewelyn kirjoitti...

Aivan ihastuttava koriste ja ihastuttava blogi!! Mielettömän upeita töitä pullollaan!!!

Hanssu kirjoitti...

Vautsi! Aivan ihana koriste, niin herkkä! :) Linkittelin sinut omaan blogiin.

Ancka kirjoitti...

Kiitos <3

Linkittelin myös sinut Hanssu :)

nina kirjoitti...

voi iik,kuinka suloisen hempeä koriste!! Aivan ihana,ja kaikki nuo sinun koristeet ovat aivan huippuja,kateellisena täällä huokailen :D linkitän sinut,ehdottomasti :)