maanantai 19. heinäkuuta 2010

Julian kastekakku
Lupailin lisätä kuvaa kukkaisprinsessasta ja kakusta viikon lopulla. Eilinen meni toipuessa kakkukatastrofista. Kaikki mahdollinen epäonni oli matkassa tätä tehdessä.

Ensin ajattelin, etten edes lisää kakkua tänne, mutta lupasinhan jo ja yhdessä mennään niin onnistumisien ja epäonnistumisien kanssa, eikös? :)

Lopullinen koriste oli tämän näköinen ja siinä ei valittamista. Lisäsin siihen vielä muutaman terälehden, väriä ja kondiittorin sokerilla "kastehelmiä" terälehdille. (Ihastuin kovasti kyseiseen koristelutapaan, antaa jotenkin tosi herkän vaikutelman.)

Eli sitten siihen asiaan ja murheenkryyniin.. Kakkupohjat nousivat hienosti ja täyttö sujui mallikkaasti. Sain kakut jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän kuorrutusta ja koristeita. Aamulla intoa puhkuen aloin hommiin.

Lähtökohtaisesti mentiin metsään jos siinä, että kotona oli 35 astetta lämmintä ja täyte ei ollut hyytynyt kunnolla. Tästä seurasi se, että mansikkatäyte valui ulos kakuista.

Kakun piti alunperin olla ihan erinäköinen, mutta plan B (miten yritän tukea täytekerrosta kakun sisään) vei voiton, yllätys yllätys.

Yritin kuorruttaa ja koristella kakkua jääkaapissa, jotta jäljellä oleva täyte ei levähtäisi enempää ja se vaikeutti entisestään työskentelyä.

Kun sokerimassa oli kakun päällä, niin kakku alkoi hikoilla sen verran, että kuorrute muuttui tahmeaksi ja kiiltäväksi.

Matkalla kakku levähti auton tärinästä ja lämmöstä (vaikka kylmäkallet oli viilentämässä) johtuen niin, että kyllä meinasi itku päästä perillä.

Sain illalla kyllä viestin, joka pelasti edes osan päivästä. Kakku oli ollut HYVÄÄ ja se oli mennyt kokonaan. Onneksi näin.

Paljon onnea valtavan kauniista nimestä pieni prinsessa, JULIA ALEXANDRA!


(Onneksi päiväsi muistetaan ennen kaikkea Sinusta) :)yhteensä 12 munan kakkupohjat (28 cm ja 18 cm)

kostutus Spritella

sipaisu mansikkamarmeladia väleissä

Mansikkamoussetäyte (vanha tuttu)

Vanilijamoussetäyte (vanha tuttu)

Päällä mansikkainen sokerikreemi, jonka päällä sokerimassa

Koristeet sokerimassaa ja pikeeriä

Tukena pilliä
(kerosten välissä ja niin, ettei kakkupohjat liikkuisi täytteen päällä, jos ihmettelette mikä pikkukakusta sojottaa..)
ok, nyt jo hymyilyttää koko touhu, mutta uskotteko, että kyllä eilen oli pinna kireellä :D

4 kommenttia:

Madicken kirjoitti...

No voi vastoinkäymistä! Valtavan kaunis koriste ja ei se kakkukaan paha ole :) Kohta tämä kesä ja helteet on takana ja saadaan taas pakertaa kaakkuja syksyn viileissä keleissä :)

Ancka kirjoitti...

Kiitos Madicken mukavasta ja tsemppaavasta kommentista. Ei pitäisi mun keleistä valitella, kun liian pian taas huomaa kesän ja helteiden menneen. Aina onneksi oppii :)

Laura kirjoitti...

Upea koriste ja kakkukin näyttää hyvältä! :)

Nyt vasta eksyin sinun blogiisi ja piti laittaa omalle sivulle osoitteesi ylös niin voi lueskella uusia päivityksia :)

Hyvää kesänjatkoa!

Unknown kirjoitti...

Mitä ihmettä? Onko tuo kuva epäonnistuneesta kakusta? Joku on nyt kovin kriittinen (vaikka varmasti tekeminen on ollut haastavaa näillä helteillä). Ihan huipulta näyttää ja varmasti myös maistui!