sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Perinteistä mansikkakakkuaEilen juhlittiin "oikean" työpaikkani esimiehen 40v. päivää. Kesäisistä pihajuhlista tuli tiivistunnelmainen ja lämminhenkinen juhla sisätiloissa. Keli ei ollut puolellamme yhtään.
Mutta menoa se ei kyllä haitannut - todella unohtumattomat juhlat!
Uskomatonta miten kolmen lapsen äiti ja kiireinen bisnes-nainen (joka oli työmatkalla vielä pe puoleen yöhön) oli saanut saanut kaiken järjestettyä niin upeasti. Kaikki oli kaunista ja mietitty loppuun. Kaikki viihtyivät, lapsista aikuisiin. Ruoka oli loistavan hyvää ja saimme nauttia ihanista ohjelmanumeroista, joilla ihmiset halusivat Saria muistaa.
Kuulimme laulua sitä harrastuksenaan pitävältä mieheltä.. hmm... alan vaihtoa suosittelen lämpimästi! Hienon kuuloista, kun joku todella osaa laulaa.

Itse sain tehdä Sarille pari kakkua. Toiveena oli perinteinen mansikkakakku, kermoineen ja kiilteineen. Ainoa mitä olisin muuttanut kakuissa oli se, että päällä olisi ollut suomalaisia mansikoita. Mikään kun ei vedä niille vertoja, mutta koska hinnat liitelee vielä sen verran pilvissä niin saimme tyytyä hieman edullisempaan versioon.

2 x 8 munan sokerikakkupohjat
kostutus Spritella (n. 2 dl per kakku)
väleissä sipaisu mansikkamarmeladia
sekä mansikka- ja vanilijamousset
kuorrutettu vispikermalla ja mansikoilla
mansikoiden päällä kiille

Vanilijamousse löytyy täältä ja mansikkamousse on Pullahiireltä lainattu. Tätä täytettä en voi tarpeeksi kehua! Ihan uskomattoman hyvää! Menisi ihan sellaisenaan rahkajälkiruokanakin. Nam!

Kakku sai paljon kehuja ja olin itsekin oikein tyytyväinen.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nams nams, ihan vesi herahtaa kielelle! Mutta miten ihmeessä sait kuljetettua nuo ehjinä ja noin kauniina perille?

Ancka kirjoitti...

autolla tehtiin kaksi keikkaa ;) nuo on otettu perillä nuo kuvat.

Pahalapsi kirjoitti...

Upea täytekakku! Ihanan raikkaan näköiset, kesäiset marjakoristukset. :) Eipä ole tullutkaan vielä tänä kesänä mansikkakakkua tehtyä tuoreista marjoista. Nythän taidetaan vielä myydä niitä Espanjalaisia marjoja?

Onnea tuoreen blogin johdosta, ja toivottavasti innostusta riittää. :) Kaikkea hyvää siulle.

Ancka kirjoitti...

Insanity: Kiitos! Kakut olivat hyviä noista (Espanjalaisista tosiaan) huolimatta, mutta varmasti olisivat olleet huimasti parempia kotimaisilla :)

Kiitos myös onnentoivotuksista. Kakkuinnostus on vain lisääntynyt vuosien varrella ja koristelu sekä blogi-innostus tuntuu vain kasvavan päivä päivältä..
Varsinkin teidän taitavampien taidonnäytteitä seuraillessa!
Ei malttais olla tekemättä jotain joka ikinen päivä ;)

Norppa kirjoitti...

Todella herkullisen näköiset mansikkakakut!

Iita kirjoitti...

Tosi herkullisen näkösiä! Ja kuulostaakin aivan ihanalta :P